Powaliło ich z tymi przepisami na prawko?!
|
Autor |
Wiadomość |
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Chart
|
Powaliło ich z tymi przepisami na prawko?!
Witam, założyłem ten temat aby dowiedzieć się czy tylka ja uważam ze przepisy są bez sensu.
Dzisiaj mija równe 3 miesiące do mojej osiemnastki i mogę zacząć robić prawo jazdy. Jako że bardzo mi na tym zależy i zależy zeby mieć je szybko to zapisałem się i chciałem szybko wszystko załatwić... ale przepisy sie zmieniły.
Kurs teoretyczny przestał być obowiązkowy, ale za to żeby teraz mieć jazdy trzeba najpierw zdać egzamin państwowy teoretyczny. Problem pojawia się tu że żeby zdać tą teorie muszę mieć miesiąc przed osiemnastymi urodzinami aby się na nią zapisać a wtedy poczekać kilka dni bo zapisują na jakiś tam termin. Dopiero wtedy mogę rozpocząć jazdy których jest 30h więc szybko się tego nie załatwi. Następnie po jazdach mogę dopiero zapisać się na praktyczny i znowu będzie trzeba czekać kilka dni na niego. Następnie dopiero po jakimś czasie otrzymam prawo jazdy. Czasowo to wychodzi strasznie długo a jak nie daj Boże nie zdam to w ogóle będzie słabo.
Czy tylko ja nie widzę w tym wszystkim sensu?
Jak dobrze pójdzie to moze, moze jak wszystko za pierwszym zdam to w czerwcu bede miał prawko.
Jprdl całe życie pod górke
zapraszam do śledzenia moich wypraw na facebooku http://www.facebook.com/chartbymateusz5625
„Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy,
I noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy”
|
|
16-02-2015 23:54:43 |
|
|
kw112
Chart passione mea, et vita mea
Liczba postów: 2,014
Imię: Michał
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Powaliło ich z tymi przepisami na prawko?!
Dla mnie wszystko jest logiczne i zrobione w miarę dobrze, nie licząc tylko praktyki.
U mnie jest tak, że jazdę zaczynasz 2 tygodnie po zapisaniu się, później jedziesz na jazdy, podczas dni jazd robisz wewnętrzny, za jakiś czas teoria i praktyka.
Co w tym dziwnego?
20.08.2012, 20.38 patrzyłem na zegarek- zakup charta 210
Mój Romet Chart 210 nowa edycja!
nikt tak ci nie wytłumaczy jak schemat!
027 bogiem, 023 nałogiem, s38 podstawą, 019 zabawą
|
|
17-02-2015 00:00:02 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
RE: Powaliło ich z tymi przepisami na prawko?!
Tak, powaliło ich, też tak uważam. 750 zł za prawojazdy kategori am...
|
|
17-02-2015 00:20:12 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|