Jawa 23 Mustang 1972r
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Jawa 23 Mustang 1972r
Mustang. Dziki koń przemierzający amerykańskie prerie. Silny, szybki, niezależny. Nie dziwne że nazwano tak myśliwiec P-51, prawdopodobnie najlepszy i zarazem najładniejszy myśliwiec IIWŚ.
Koniec lat '60 ubiegłego stulecia to kolejne piękne karty tej nazwy. Ford nazywa tak prawdopodobnie najbardziej kultowy samochód sportowy w historii amerykańskiej motoryzacji, a Leo Fender chrzci tym mianem bardzo udany model gitary elektrycznej znany potem choćby z nagrań Nirvany.
Aż tu nagle TO.
Jakie plany?
|
|
25-01-2015 03:42:18 |
|
2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Błażej (01-31-2015), Latos (07-09-2015)
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Jawa 23 Mustang 1972r
(25-01-2015 11:39:53)Blues napisał(a): Masz według nowego nabytku jakieś plany ? Jako że to wcześniak to pasowało by ją uratować.
Masz papiery?
Ten motorower chcę wyjątkowo uratować (wiem że to do mnie nie podobne)
Silnik na chodzie mam, podnóżki i stojak też i całą resztę się znajdzie, tylko tłumika nie mam.
Jak go złoże to go wystawie na sprzedaż i może powieszę na ścianie jak mojego komara żeby nie zawadzał.
Dowód z pieczątką o wyrejestrowaniu ma mi dosłać pocztą ale nie pisaliśmy żadnej umowy bo nie chce mieć problemu że to nie ubezpieczone albo coś, jak będę chciał mieć na to papiery to kupię drugą taką Jawe tylko nowszą i ramę przełożę, szybsze i tańsze niż rejestracja wyrejestrowanego pojazdu.
(25-01-2015 13:37:45)Rafalnapony napisał(a): Jedyne co w tej jawie mnie dobija to ten bak ktory oczy wypala.Jaki normalny dzedzie pasowal,od wski?
Mnie dobija dużo więcej rzeczy oprócz baku
- Dziwnie cienkie i wąskie lagi
- Mocno do przodu wysunięta przednia lampa
- Tylne siedzenie kończy się praktycznie na samym końcu motoroweru
- Mocowanie kierownicy jak w rowerze
- Równa linia między siedzeniem i bakiem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2015 14:07:43 przez Kanilox.)
|
|
25-01-2015 14:03:47 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|