Robaki ze złomu by joozek
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Robak Ogar ze złomu
Norbert, jak coś to poszło PW *
A teraz obiecane fotki Robaczka
Wg mnie PONY 50 M2, ale w papierach pisze M1 z 1984 roku ????
Silnik w sumie nie wiem 023 czy 025 ... brak oznaczeń.
Tak spakowany przyszedł
Tak wyglądał po ściągnięciu folii
Ogólnie bdb materiał do remontu, blachy zdrowe, żadnych przeróbek, rama nie spawana, widelec prosty
Kierownica pomalowana, bo chrom z z rudą
Siedzenie ma pokrowiec, ale z napisem ROMET - sitodruk
Tablica rej biała i dzisiejszy dodatek TABLICZKA ZASTĘPCZA - tak to właśnie wygląda, u mnie na SD też takie biją. Muszę przemyśleć sprawę gdzie dać replikę, tak jak w Ogarze i Kadecie? czy gdzieś indziej by potem nie wozić czegoś takiego?
Wydech na śmietnik, ale osłona niezła
Niestety lagi spawane, a tuleje "same" powypadały
OK, to na tyle
Komentujcie
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
08-01-2015 22:41:23 |
|
|
mjurzak
Pasjonat
Liczba postów: 57
Imię: Michał
Pojazd: Romet Komar
|
|
08-01-2015 23:05:26 |
|
1 osoba postawiła piwo mjurzak za ten post:1 osoba postawiła piwo mjurzak za ten post.
joozek (01-08-2015)
|
Blues
Uczeń
Liczba postów: 219
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Komar
|
|
09-01-2015 14:14:02 |
|
|
joozek
senior
|
Tomku ten koleś to pewnie diagnosta, który nie ma zielonego pojęcia, że wtedy nie montowano ich wcale. Ma być i już Pewnie zauważyłeś, że ma białą tablicę - więc ma być i do kasy a on do roboty Z tego co pamiętam u mnie za taką tabliczkę, nabicie i przynitowanie wołają 7 dyszek Dlatego jak czytałeś moje tematy innych Robaków, ja kupuję repliki po 17 zł. Sam nabijam i nituję, a pan diagnosta pisze "na podstawie tabliczki znamionowej i nr vin, ustalono " ... a resztę to co ja chcę Niestety polska rzeczywistość, wolę to niż takiego bohomaza. Już się zastanawiam, gdzie taką replikę dać na Motorynce?
Mateuszu ... jak nr ramy jest nie czytelny to Ci nawet takiej tabliczki nie nabiją Jeździć ją się nie da tłok tak luźno chodzi, że aż wypaść chce ale to nic, albo zrobię szlif, albo nowy tłok i cylinder, części mam do 023.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2015 19:02:21 przez joozek.)
|
|
09-01-2015 18:59:11 |
|
|
joozek
senior
|
(09-01-2015 19:45:47)175mateusz napisał(a): Dzięki za wyjaśnienie ale nadal nie rozumiem taka tabliczka to widzi-misie diagnosty ,który uprze się, że tabliczka musi być?
Nie wiem, czy to takie widzi mi się ale u nas też taką dają, w Jeleniej Górze gdzie kupiłem Kadeta też taką dali. To jest tabliczka zastępcza, czy w całym kraju taka sama??? nie wiem. A diagności ... są nadgorliwi, rzadko dają się przegadać. Ja, jak wiesz robię przeglądy na VIKTORII, na samym początku też mi tak tam gadali, teraz Pan Staszek już wie że nie wszystkie je miały, ale ja dalej je montuję by nie mieć problemów z "uzupełnieniem danych"
Dawid ... też myślałem o tym miejscu, lekko ją wyprofiluję, dopasuję do kształtu ramy
|
|
10-01-2015 01:52:02 |
|
|
joozek
senior
|