Ocena wątku:
- 2 głosów - 4.5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jawa 50 (Ogar 200) Nie pali..
|
Autor |
Wiadomość |
Akaveli
Nowy
Liczba postów: 30
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Jawa 50 (Ogar 200) Nie pali..
Witam , od jakiegoś tygodnia męczę się i nie mogę za nic odpalić...
-iskra jest
-paliwo dochodzi
-zapłon ustawiony 2mm przed GMP na platnkach 0.4mm
Proszę nie pisać wyczyść/wyreguluj gaźnik bo dawałem pod świecę i też nic. Czy zmień kondensator lub popróbuj na innych świecach. Próbowałem i też nic. Wiem że jest milion takich tematów ale z wszystkich które mi pokazało google porobiłem jak kazali i nadal że tak to ujmę dupa.
Czekam na wasze sugestie.. Chociaż na odpowiedzi poczekam jeszcze z tydzień
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2015 20:44:50 przez Akaveli.)
|
|
02-01-2015 20:39:19 |
|
|
Akaveli
Nowy
|
RE: Jawa 50 (Ogar 200) Nie pali..
Kabelki wszystko pięknie w koszulka termokurczliwych nie mają na 100% nigdzie przebicia skoro na innym silniku wszystko działało pięknie. Tłok , cylinder , pierścienie nowe.Muszę skombinować nasadkę 8 bo nie posiadam to wtedy spróbuję i dam znać.Uszczelka pod głowica jest ale słyszałem że oryginalnie jej tam nie było a żadnych wywiewów nie zaobserwowałem. A co do tego jak sprawdzić czy iskra jest czy nie ma iskry po wkręceniu do głowicy?
Oprócz tego coś wam przychodzi do głowy? Oczywiście dla wszystkich piwko.
Załatwiłem nasadkę idę próbować. życzcie powodzenia. zdam relację później czy się udało czy nie
Wiertarką tak samo nic jak kręciłem to iskra jest cały czas.. a po wlaniu paliwa pod świece też nic..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2015 23:24:57 przez Akaveli.)
|
|
02-01-2015 22:47:12 |
|
|
Akaveli
Nowy
|
Odpalam bez tłumika , teraz zmieniłem świece na Iskrę F100 bardzo starą którą znalazłem i oczyściłem a tu nagle zaczął strzelać w tłumik co to może być ?
Pierwsze dźwięki od kilku dni
Dodam że z zapłonem próbowałem , przyśpieszać i opóźniać i cały czas strzela :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2015 22:08:26 przez Akaveli.)
|
|
03-01-2015 22:03:35 |
|
|
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
Cewka w/n to jest raczej problem
Z głowicy ?
no tak samo jak bez głowicą, tylko wtedy pomiary są mniej dokładne przy suwmiarce, bo tłok jest półokrągły, wiec pomiary mogą być minimalnie różne .
Wykręcasz świece, ustawiasz GMP, wkłądasz suwmiarke w miejsce świecy wysuwasz głebokościomierz aż dotknie tłoku, sprawdzasz pomiar, cofasz tłok o 2 mm, no i wtedy ustawiasz platyny tak żeby sie minimalnie otwierały,
A i tak z doswiadczenia platyn nie ustawiaj w GMP , tylko wtedy gdy są najszerzej otwarte, a to nie zawsze jest GMP, cześto minimalnie dalej
Ale nawet jak zapłon jest nie dopracowany powienien odpalić,
CEWKA CEWKA jeszcze raz cewka w/n sprawdź to , bo to że iskra jest to nie oznacza że iskra jest pod ciśnieniem, moze być za słaba po prostu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2015 00:48:24 przez kondzio310.)
|
|
04-01-2015 00:43:08 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|