Ocena wątku:
- 2 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Super 1980
|
Autor |
Wiadomość |
capone-al
Nowy
Liczba postów: 3
Imię: piotr
Pojazd: Inny
|
Romet Super 1980
Witam Szukając informacji w internecie na temat tego roweru: https://www.dropbox.com/sh/01kj6uvb02hi6...Hhjxa?dl=0
trafiłem na to forum bo najprawdopodobniej to rama Romet
Czy ktoś jest w stanie stwierdzić po tych zdjęciach ze to Romet ? z którego roku może być i wogóle kazda informacja bedzie dla mnie cenna Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam Piotr
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2014 22:03:15 przez wnusiu94.)
|
|
26-12-2014 21:47:59 |
|
|
capone-al
Nowy
|
RE: Prośba o pomoc w rozpoznaniu roweru
https://www.dropbox.com/sh/01kj6uvb02hi6...Hhjxa?dl=0
Dodałem do dropbox-a zdjecia z chromem gdzie sie kończy i numer na haku
pierwsze 80 to bedzie rok?
Mam tylko jedno zdjecie od poprzedniego własciciela z naklejkami colnago wiecej podobno nie ma Potem zdarł naklejki i pomalował rower na czarno Pod tą czarną farbą wydaje sie być jeszcze oryginalny lakier spróbuje oczyścić całą rame może coś sie jeszcze pojawi
Piszesz malowanie colnago ? one wychodziły w takim malowaniu czy po prostu ktoś tak sobie kiedyś przemalował ?
|
|
27-12-2014 19:34:30 |
|
|
Crimson Ghost
Nowy
Liczba postów: 93
Imię: Bartek
Pojazd: Inny Romet
|
Tak, rama jest z 80 roku, mam taką samą Jeśli będziesz chciał ją restaurować to pamiętaj, że to wersja z szablonami, czyli szablon 'romet' na podsiodłówce i szablon 'romet SUPER' na skośnej po obu stronach.
Nic nie było naprawiane, to spłaszczenie jest fabryczne, na chainstayu jest takie samo.
Naklejki Colnago oczywiście są dodane przez własciciela, bo każdy kiedyś tak robił.
Sprawdź czy na skośnej pod spodem w okolicach manetek nie masz jakieś zmarszczki, bo wygląda jakby ta rurka była podbita.
|
|
27-12-2014 22:19:49 |
|
|
capone-al
Nowy
|
Mozliwe ze przy prawym haku było coś kiedyś spawane
A jak z tymi chromami ? wychodziły ramy z takimi chromami czy ktoś sam sobie tak zrobił ? Czytałem gdzieś ze była to rama na rurach columbus ?
Można teraz taką remę bez problemu gdzieś kupić ? Jest to wogóle coś warte?
A takie naklejki romer super kupi się jeszcze gdzieś ?
Sory za takie ilości pytań ale chciał bym sie dowiedzieć jak najwięcej o tym rowerze i czy jest wogóle sens go reanimować
|
|
28-12-2014 14:21:03 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|