Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wakacyjny Trip po Polsce 2500 km - 40 km/h
|
Autor |
Wiadomość |
pieka
Nowy
Liczba postów: 28
Imię: Tomaż
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Wakacyjny Trip po Polsce 2500 km - 40 km/h
kasy ? policz ile paliwa spalisz i dolicz żarcie na poziomie 25 -35 zł dziennie wyjedzie ci kwota z dość dużą nadwyżka oczywiście silniczek powinien być po kapie
tzn regeneracja wału (A NIE KUPNO NOWEGO !!! , około 80 zł ) , szlif cylindra ( NIE KUPNO GÓWNIANYCH CHIŃCZYKÓW koszt tłoka to około 40 zł + szlif drugie tyle ), nowe łożyska ( OKOŁO 10 / sztuka powinny kosztować , jest ich pięć więc około 50 zł ) i oczywiście trzeba go dotrzeć więc troszkę więcej oleju do mieszanki , i prędkość do 30 -35 km/h . co do części to powiem ze nie wart brać ze sobą totalnie nic . ja zostawiam zapakowane części w domu , i jeżeli potrzebny to komplet kluczy. maksymalnie mały bagaż. co do porannej toalety to we własnym zakresie powiem tak , jak dla mnie to jest taka trochę hardcorowa wyprawa. Myślcie sobie co chcecie ale jak będzie możliwość się zadekować w jakimś hoteliku czy tam nawet u kogoś to ekstra ale jak nie to co poradzę ? swoją droga dlatego jadę latem żeby można było się wykąpać nawet w rzece czy jeziorze Co do trasy to powiem tak maksymalnie blisko lini granic kraju po prostu Omijam góry bo obawiam się ze silniczek może dostać tak po dupie ze może się przegrzać a co za tym idzie zatrzeć.
|
|
14-12-2014 22:02:44 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
Jak jedziecie 023 to weźcie całą torbę kondensatorów Najlepiej jechać (koledzy wzdłuż wybrzeża jechali tak) bez kapy od zapłonu, kondenssator ma chłodzenie i aż tak często nie pada
|
|
14-12-2014 23:00:33 |
|
|
pieka
Nowy
|
wiadomo ze takie totalne podstawy sobie wezmę ale nic więcej no nie wiem czy krótka 2500 kilometrów to naprawdę dużo w ciągu dwóch tygodni musisz mieć około 200 km dziennie , swoją droga ze na pewno będę chciał posiedzieć w niektórych miejscach ździebko dłużej ale jeżeli nie bd miał kogokolwiek kto przejedzie razem ze mną choćby 80 % trasy to nie jadę samemu to jest lipa.
|
|
14-12-2014 23:00:59 |
|
|
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
To ja jadę na odległość +/- głupich 70km na kilka dni, a na pewno wezmę ze sobą kilka kondensatorów, cewkę zapłonową, łożyska do kół, tłok, pierścienie, sworzeń i zabezpieczenia do niego. Kolega będzie jechał moim ogarkiem to na pewno weźmie się linkę, aby można było jak co to pociągnąć. Co prawda w wakacje trasę 30km i troszkę więcej robiłem bez większych problemów, ale różnie to bywa. Także nie widzę sensu jechania bez niczego, bo przecież to bezsensowne. Nie znasz dnia i godziny, ty mu gaz a on zgasł jak to mówią
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
15-12-2014 23:14:07 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
|
15-12-2014 23:43:39 |
|
|
pieka
Nowy
|
(15-12-2014 23:14:07)Rafku napisał(a): To ja jadę na odległość +/- głupich 70km na kilka dni, a na pewno wezmę ze sobą kilka kondensatorów, cewkę zapłonową, łożyska do kół, tłok, pierścienie, sworzeń i zabezpieczenia do niego. Kolega będzie jechał moim ogarkiem to na pewno weźmie się linkę, aby można było jak co to pociągnąć. Co prawda w wakacje trasę 30km i troszkę więcej robiłem bez większych problemów, ale różnie to bywa. Także nie widzę sensu jechania bez niczego, bo przecież to bezsensowne. Nie znasz dnia i godziny, ty mu gaz a on zgasł jak to mówią
Jak potrafisz poskładać maszynę i wiesz co po co i dlaczego to nic ci nie jest potrzebne moim komarkiem zrobiłem już około 600 Km i jedyne co zrobiłem to wyregulowałem gaźnik i co za tym idzie wymieniłem świece bo ślicznie okopcona teraz mam rakietę co do wyjazdu to wiadomo ze jakieś totalne podstawy wezmę ale nic więcej im mniej bagażu tym lepsza przygoda <3
|
|
16-12-2014 02:10:03 |
|
|
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Chart
|
|