Vectra B 2.0 DTI 2000r by MrF4k
|
Autor |
Wiadomość |
MrF4k
Daaaawwccaa
Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
Vectra B 2.0 DTI 2000r by MrF4k
Siemka
Nadszedł czas na zmianę wozidła. Przez ostatni miesiąc ujeździłem się troszkę za różnymi sprzętami ale niestety w mim przedziale cenowym niestety nie było nic ciekawego. W tamtym tygodniu znalazłem ogłoszenie na OLX. Vectra 2.0 DTI 2000 rok, w sumie nie daleko, wiec stwierdziłem co szkodzi się wybrać. Samochód był wystawiony za 4400zł, cena w sumie atrakcyjna jak za ten rok i wyposażenie no ale wiadomo wypadało by stargować troszkę, dobiliśmy targu na 3800zł i zabrałem to cudo. Roboty troszkę jest ale już od większość ogarnąłem w sumie zostały już zabiegi kosmetyczne. Na dzień dzisiejszy w samochodzie wymieniłem już olej, wszystkie filtry, pasek, pompe wody, termostat, sworznie, gumy drążków kierowniczych, płyn chłodniczy. Z napraw mechanicznych zostało jeszcze kupno nowych świec żarowych i na tym koniec mechaniki. Wizualkę nie wiem kiedy będę robił ale też roboty troche jest. Próg z prawej strony do wyciągnięcia i malowania , klapa , nakładka progu do malowania, i zakonserwowanie podłogi w jednym miejscu. Co do planów myślę o jakiejś lepszej feldze, przednim zderzaku zender , grillu opc i lotce na tył. Samochód kupiony od drugiego właściciela w Polsce. Pierwszym właścicielem też był Polak tylko samochód był zarejestrowany we Włoszech ponieważ tam był kupiony i jeździł do 2009r. Posiadam książkę serwisową do 170 tys która ostatni raz była podbita we Włoszech w styczniu 2009r. Samochód obecnie ma najechane coś lekko powyżej 300 tys. Przebieg prawdopodobnie jest wiarygodny ze względu na częsci które w nim wymieniałem , praktycznie wszystko było oplowskie GM, oraz na to ze poprzedni właściciel był nie za bardzo inteligentny bo nie umiał włączyć radia po tym jak zmienił akumulator także licznika też raczej nie cofnął Z zakupu jestem bardzo zadowolony. Co do wyposażenia taki standard m.in. climatronic , 4 poduszki, hak, zamykanie z pilota, sterowanie radia z kierownicy , elektryczne i podgrzewane lusterka, el. szyby x2 , domykanie szyb z pilota, i wgl jakieś tam jeszcze nieistotne pierdółki. Teraz fotki.
P.S Chart nie idzie w odstawkę ale napewno teraz będe poświecał mu troche mniej czaasu
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2014 19:04:53 przez MrF4k.)
|
|
07-12-2014 19:02:47 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Vectra B 2.0 DTI 2000r by MrF4k
Kolejny opel na forum
Fajnie, że zakupiłeś Vikę. Jak za tą cenę to sam bym brał. Jedynie co to razi mnie ta konsola drewno podobna i tak mega słodka nakładka na kierownicę..
Co do budy to posprawdzaj szczegółowo co tam siedzi pod nakładkami oraz nadkola bo tam ruda uwielbia tańczyć..
Co do pakietu to hmm wpakowałbym całego zendera. Grill z OPC minimalnie różni się od tego zenderowskiego ale jeśli to fajnie spasujesz to powinno robić robotę.
Czekam na kolejne aktualizacje i powodzenia w modzeniu
|
|
07-12-2014 19:20:56 |
|
|
MrF4k
Daaaawwccaa
|
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2014 20:27:23 przez MrF4k.)
|
|
07-12-2014 20:23:25 |
|
|
Marwerick
Mechanik
Liczba postów: 1,866
Imię: Zbigniew
Pojazd: Inny
|
(07-12-2014 20:20:50)MrF4k napisał(a): (07-12-2014 19:24:16)Marwerick napisał(a): no ładny tyle że silnik troszkę słabawy czasami jest przy tej masie
Mi ta moc narazie wystarcza , narazie czipów i innych rzeczy nie chcę robić bo chciałbym aby to pojeździło u mnie troche choć tam 20 koni wiecej by dużo rożnicy nie zrobiło pod względem wytrzymałości. Choć jeśli skuszę się na takie przeróbki to przed tym na pewno zregeneruję turbinę i inne podzespoły bo wtedy mam pewniaka
nie o to mi chodziło raz jechałem kolegi opelkiem tyle że sedanem i no jednak trochę ociężały jest choć jak się go wyżej pogoni na obrotach to jedzie
|
|
07-12-2014 20:59:42 |
|
|
MrF4k
Daaaawwccaa
|
Działaj, pozdro !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2014 23:01:10 przez MrF4k.)
|
|
07-12-2014 23:00:14 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|