Hercules GT 50
|
Autor |
Wiadomość |
Latos
Sezon trwa cały rok
Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
|
02-11-2014 21:47:21 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Hercules GT 50
Masz na myśli te rurki? Wykręciłem, ale one były tak nieudolnie pospawane że jedna się przy wyjmowaniu się złamała złamała.
Nie wiem czy będziemy je dawać spowrotem, niby rama jest bardzo mocna, wykonana z stopu z dodatkiem chromu i niklu, główna rura jest gruba więc powinno wytrzymać.
Nie wiem dlaczego ta rama jest zrobiona na tak mocno jeśli ten motorower miał jechać 25km/h i przewozić 1 osoba.
Dosyć logiczne wydaje mi się to że po prostu ta rama była wykorzystywana też w innych mocniejszych modelach.
Np spójrzcie na rame modelu ultra.
Przynajmniej mi się wydaje bardzo podobna.
Ta wersja waży trochę ponad 100kg a nośność to 140kg, silnik mocy prawie 9km.
Więc rama zastosowana w nim musi być bardzo wytrzymała jak na standard motoroweru.
Pabieda nie nasza.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2014 22:15:54 przez Kanilox.)
|
|
02-11-2014 22:15:31 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
|
(04-11-2014 19:35:05)Chmielu17 napisał(a): Całkiem spoko ten Hercules . Ten silnik Simsona mu pasuje. Mam pytanie, jakie masz ogumienie w tym Herculesie? Wiem, że koła to 17', chodzi mi tylko o szerokość z przodu i z tyłu.
Obie opony są od nowości lub ktoś je wymienił na dokładnie takie same modele w co nie wieże.
Koła mają rozmiar 17-2.75
Tylna jest firmy Metzler
Bieżnik jak ta z tego ogłoszenia
http://olx.pl/oferta/opona-pneumant-2-75...6vJah.html
Przednia jakieś firmy której nie znam ale produkowana w holandi, specjalna do przedniego koła, ma bieżnik na bokach,
Tak to wygląda
http://www.ebay.de/itm/Hercules-Prima-GT...35df3de5ee
Co do samego motoroweru to podnóżki i hamulec nożny zamontowany, zaraz idę wytestować jak to się jedzie.
|
|
05-11-2014 10:44:26 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
|
Dawno nic tu nie pisałem, podnóżki zrobione, niestety oryginalna zmieniaczka nie pasowała do tego, widać na początku że jest oryginalna a potem już przerobiona, do tej przerobionej ale nie pasuje tamta kopka z sr50 i kupiłem z enduro ale jeszcze nie mierzyłem.
Tu widać jeszcze oryginalną zmieniaczke i kopke z srki
Widać też jak rozwiązałem podnóżki
Oczywiście dźwignia z simsona, miała być z rometa ale uznałem że będzie za słaba
Tak się obecnie prezentuje kierownica
A tak cały motorower
Przód
Tu widać już nową zmieniaczke
Obecnie prace stoją bo nie ma na to czasu, a jest duży problem bo olej się leje ze silnika, między ośką zmieniaczki a ośką kopki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2014 01:29:09 przez Kanilox.)
|
|
24-11-2014 01:28:28 |
|
|
theogarowiec
rider ogar
Liczba postów: 1,010
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Pony
|
|