Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 205] Dorabianie tablic
|
Autor |
Wiadomość |
Wojtek3362
Mechanik

Liczba postów: 1,901
Imię: Wojciech
Pojazd: Romet Chart
|
|
08-11-2014 18:40:39 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,753
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Dorabianie tablic
(08-11-2014 23:11:19)Bartek napisał(a): Idziesz do wk składasz papiery i robisz przegląd na tych papierach co masz. Pan wypisuje Ci kwit i idziesz z tym do wk. Jak wydadzą Ci dowód idziesz i on podbija Ci i wszystko gra 
Nie do końca rozumiem  Kolega ma problem z tym, że jak napisze, że "zagubił" tablicę rejestracyjną to bez niej nie przejdzie przeglądu.
A więc sprawa ma się tak. Najlepiej zrób przegląd kilka dni szybciej. Przejdź na tej oryginalnej, zielonej tablicy, normalnie jak być powinno. Po kilku dniach idąc do WK napisz na kartce oświadczenie, że ową tablicę zagubiłeś i tyle. Mogłeś ją przecież zgubić w przeciągu tych dni między przeglądem a rejestracją, nie?
Choć znam osobiście lepsze manewry  Ja jak dostałem papiery to nie miałem do nich tablicy tylko sam dowód i umowę. Na umowie była adnotacja o zagubieniu tablicy, a jednak przegląd też zaliczyłem  Jak babka w WK zapytała jakim cudem przeszedł przegląd bez tablicy to powiedziałem, że miałem dorobioną taką aby na przegląd mieć. Zapytała czy mam ją przy sobie bo wtedy bym musiał jej dać. No to dałem jej ten kawałek zielonej dykty z wymalowanym numerem
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
09-11-2014 12:58:07 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|