Sztywniak Ferdka
|
Autor |
Wiadomość |
ferdek
Nowy
Liczba postów: 11
Imię: Krzysiek
Pojazd: Inny
|
Sztywniak Ferdka
Cześć wszystkim. Wczoraj kupiłem sztywniaka od Kaniloxa, ma kilka mankamentów, mianowicie brakuje mu podstawki, jeden pasek od narzędziówki jest urwany, szkiełko od prędkościomierza pęknięte, nie wiadomo, czy klakson działa, bo nie ma baterii. Poza tym ogólnie jest w całkiem dobrym stanie.
Zastanawiam się czy zostawić go tak jak jest, z oryginalnym lakierem, czy brać się za renowację. Przy okazji mam pytanie, pod lakierem widać kolor czerwony i zastanawiam się, czy to jest podkład, czy Komar był lakierowany. Jeśli był lakierowany, to biorę się za renowację.
Tak się sprzęt prezentuje, ostatnie zdjęcie już u mnie w domu
https://lh5.googleusercontent.com/-TXQD_...130704.JPG
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-09-2014 18:19:16 przez ferdek.)
|
|
21-09-2014 18:17:47 |
|
|
ferdek
Nowy
Liczba postów: 11
Imię: Krzysiek
|
RE: Sztywniak Ferdka
Nie uważam tak, moje wątpliwości wzbudził czerwony kolor, który jest pod spodem. Myślę, że to podkład, ale wolałem się spytać fachowców. Filip, zapłaciłem 1200zł. Pewnie niektórzy powiedzą, że przepłaciłem. Wiem, że Kamil wyrwał go za cztery stówki, ale trochę jednak przy nim musiał porobić, poza tym dla mnie taka kasa za 50-letni polski motorower jest do przyjęcia.
A znacie jakieś magiczne sposoby, żeby zadbać o ten lakier, zapobiec pogłębianiu się korozji i ewentualnie nadać mu trochę połysku? Komar będzie stał w suchym i ciepłym miejscu, to dla mnie oczywiste, ale da się jeszcze coś zrobić?
|
|
21-09-2014 19:35:20 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
RE: Sztywniak Ferdka
Piękny Komar, gratuluję zakupu, choć uważam, że powinien kosztować Cię 1000 zł.
Co do remontu, jak ma stać w pokoju, to ... robiłbym na igiełkę
sam szukam sztywniaka w takim malowaniu.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
21-09-2014 21:40:58 |
|
|
Wojtek3362
Mechanik
Liczba postów: 1,901
Imię: Wojciech
Pojazd: Romet Chart
|