Problemy Simson SR
|
Autor |
Wiadomość |
SimeR
Uczeń
Liczba postów: 188
Imię: adrian
Pojazd: Romet Pony
|
Problemy Simson SR
Pany wymienie wam moje problemy , sprobujcie mi pomoc
1. czemu simek cieknie jak odkrece wydech to pluje benzyną ? Dodam tez ze jak kope to z cylka paliwo leci mi w strone podłogi na nogi
2. czy przez to simek jak zamkne kranik normalnie chodzi a jak otworze to zalewa go ? regulacja gaznika na rózne sposoby nie daje nic\
3. Powie mi ktoś co odkrecic aby sciagnąć wszystkie gumy lancucha i oslone zebatki bo spadl mi łancuch a nie moge dojść co odkrecic konkretnie.
4. Czy moge wziaść uszczelke pod cylindrem posmarowac silikonem czarnym do temp. 150 'C ?
5.jak odkrece swiece to jest ona cala czarna , gwint tez czarny od swiecy i w ogole za duzo oleju czy co ? dodam ze kopci sporo.
Pozdro.
|
|
20-09-2014 21:07:41 |
|
|
motonita
Uczeń
Liczba postów: 277
Imię: motonita
Pojazd: Inny
|
RE: Problemy Simson SR
1. czemu simek cieknie jak odkrece wydech to pluje benzyną ? Dodam tez ze jak kope to z cylka paliwo leci mi w strone podłogi na nogi
----zalewa ci go... po prostu
2. czy przez to simek jak zamkne kranik normalnie chodzi a jak otworze to zalewa go ? regulacja gaznika na rózne sposoby nie daje nic\
-----ok... jak zamkniesz kranik to przez chwile chodzi dobrze a pozniej gaśnie... no przeciez to paliwo nie bierze sie z nikond.... no chyba ze jesteś szejk....
4. Czy moge wziaść uszczelke pod cylindrem posmarowac silikonem czarnym do temp. 150 'C ?
----a jaka jest temperatura spalania benzyny??
5.jak odkrece swiece to jest ona cala czarna , gwint tez czarny od swiecy i w ogole za duzo oleju czy co ? dodam ze kopci sporo.
a spuść olej ze skrzyni biegów.... i przepal go.... niech popracuje 15 minut (nie mniej)
Pozdro.
|
|
20-09-2014 22:07:15 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|