4 Komarki
|
Autor |
Wiadomość |
Potato
Majster
Liczba postów: 25
Imię: Piotrek
Pojazd: Inny
|
4 Komarki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2014 18:57:36 przez Potato.)
|
|
03-09-2014 18:44:06 |
|
|
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: 4 Komarki
Powiem szczerze, że wszystkie tu przedstawione to całkiem, całkiem okazje na swój rodzaj. Sam osobiście, ze względu na sentyment i szacunek dla starszyzny, bez zastanowienia miałbym już Sztywniaka u siebie! za taką kasę to jeszcze nie widziałem! Jeżeli chcesz się pobawić, nauczyć kultury na czymś wysublimowanym, to polecam Sztywanika najstarszy z zebranej 4ki, mimo braku kompletności, to porównując sumy, które i tak musisz w nie włożyć, żeby odrestaurować to Sztywaniak najbardziej wart zachodu.
Zastanawiał bym się też nad Sportem, ale jego kompletność daje dużo do zastanowienia. Brak kierownicy, siodła, tylny błotnik od normalnego Komara, amory od WSK.... no na pewno nie za tą cenę. Najdroższych części brakuje, tak to tylko zwykły Komar z bakiem od Sporta i tabliczką znamionową od Sporta.
Mógłbym też się zastanowić nad Komarkiem bez opon jemu najmniej brakuje to szczęścia, nie licząc odnowy lakieru
Czerwony komar złudnie prezentuje się dobrze, jego bym odrzucił z góry. Brak papierów, dziwne siodło, spawany tylny błotnik z nalotem.... nah! no i ta cena....
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
|
|
03-09-2014 19:40:11 |
|
1 osoba postawiła piwo Semmao za ten post:1 osoba postawiła piwo Semmao za ten post.
Damian4570 (09-06-2014)
|
Potato
Majster
|
|
03-09-2014 22:13:10 |
|
|
Potato
Majster
|
|
04-09-2014 22:41:26 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(04-09-2014 22:46:53)Semmao napisał(a): Nad Kadetem można się zastanowić, bo jest gotowy do jazdy i nie trzeba dużo, żeby był piękny, ale i tak nie za taką kasę. 500zł to max co można za niego dać.
Ja bym jednak zastanowił się nad Sztywniakiem i jego remontem!
Semi, bo Ty jesteś miłośnikiem tudzież pasjonatem A kolega szuka czegoś co w sam raz nada się dla niego na pierwszy motorower Ja osobiście poleciłbym Ogara 200 z racji tego, że sam od niego w sumie zacząłem (mini-crossa nie liczę) i też się dzięki niemu "trochę" nauczyłem. A i przy okazji zyskujesz też dobre osiągi i łatwo (oraz tanio) dostępne części
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
05-09-2014 16:07:33 |
|
|
Potato
Majster
|
charper: Ja już nawet nie mówię o złożeniu tego wszystkiego do kupy, ale chodzi też o brak miejsca na te wszystkie części i niedobór narzędzi (i nie mówię tu o jakiejś spawarce itp. tylko o samych kluczach, śrubokrętach i innych podstawowych sprzętach). Moi rodzice nie są obeznani w tych sprawach, dlatego do pomocy mam tylko dziadka i ew. znajomych. Dlatego sztywniak w częściach póki co chyba odpada.
Quake96: Ogar 200 / 205 po prostu nie podoba mi się z wyglądu. Kiedyś jak już będę miał większą kolekcję motorowerów, to miejsce dla Ogara na pewno się znajdzie (a poza tym gust może się zmienić ), ale póki co nie widzę się w roli jego właściciela (myślę, że wiesz o co mi chodzi).
Suwmiarka: To że lubię Komary nie wyklucza możliwości posiadania Simsona. Nie potrafię ocenić "co wolę", ponieważ Komarki są Polskie i na pewno warto jakiegoś posiadać, ale z drugiej strony różne opinie mówią, że Romety są awaryjne, a ja szukam czegoś, czym będę mógł sprawnie poruszać się na trasie szkoła-dom-szkoła oraz weekendowo.
Dzisiaj pójdę obejrzeć tego Simka, a jeśli jednak mi nie podejdzie zastanowię się właśnie nad komarkiem "poleconym" przez Suwmiarkę.
|
|
06-09-2014 14:09:21 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|