Seat Toledo mk I 1998 1.6i
|
Autor |
Wiadomość |
BITER
Praktykant
Liczba postów: 377
Imię: Maciek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Seat Toledo mk I 1998 1.6i
(30-07-2014 12:23:16)Bartek napisał(a): Jak na tamte lata wyposażenie miała spoko. Faktycznie auto przestronne. Ale mnie nie leży pen przód jest za prosty jednak i cięzko byłoby coś pomodzić przy nim. Zostaje opcja lekka gleba dobra fela odnowa lakieru przyciemnić szybki ewentualnie kupić lepszy tłumik i tyle.
A czy toledo miała różne wersje liczników ? Bo z tego co pamiętam to tamto co oglądałem miało inne
Co do liczników to faktycznie, było ich kilka rodzajów.
Wyskalowane do 200 wstawiane do dieslów wolnossaków
Wyskalowane do 220 wstawiane do TDi
Wyskalowane do 200 wstawiane do benzyniaków w przedliftach (nie wszystkich)
Wyskalowane do 220 wstawiane do większości benzyniaków
Wyskalowane albo do 240 albo do 260 (dokladnie nie pamietam) montowane w wersjach GT ( mialy czerwone wskazowkii)
Rzadziej spotykane:
Mierzące w mph i kph ( niemal niemozliwe do znalezienia)
I z bialymi tarczkami, nie pamietam jak.sie nazywaly
To akurat tyle o jakich cokolwiek wiem
Jurson, mialem zmieniac radio na cos ciekawszego ale 4- kanalowy Soniacz z transmiterem mi wystarcza z powodzeniem kwestia glosnikow
A co do okablowania to nie uzywam jak juz wyzej piisalem transmiter łączy mi się z radiem przy pomocy fal radiowych więc nie ma strachu że podczas jazdy się zaplączę
Romet Jubilat2 '86
Romet Pelikan '79
Romet Salto '87
Opel Corsa B 1.5 TD ISUZU 1995[/color]
Romet Wigry Kowalewo '97
|
|
03-08-2014 12:05:32 |
|
1 osoba postawiła piwo BITER za ten post:1 osoba postawiła piwo BITER za ten post.
Bartek (08-03-2014)
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
03-08-2014 17:51:42 |
|
|
BITER
Praktykant
|
Sorki że długo nie pisałem, bo nie było o czym, prócz tego że 5 sierpnia nadziałem się na Suwalską Policję i od razu zrobiłem sobie przerwę z przeróbkami w Seacie
Ale od razu mogę powiedzieć że od tej chwili wszystko znowu zacznie nabierać tempa
Żeby nie było że nic się z Tolesławem już nie dzieje Policja nie taka straszna za jaką się uważają
Z całego zatrzymania mogę Wam powiedzieć tyle że natrafiłem na nich przez swoją głupotę bo się zachciało mi ich wyprzedzać ( byli nieoznakowani ) Kawałek prostej, setka na blacie lekką ręką, 3x podwójna ciągła, brak prawka i tyle
Dokumentów dzięki Bogu nie sprawdzali, bo przegląd ważny do stycznia 2013 roku, a dowód rejestracyjny już bez możliwości dalszego stemplowania
Jednym słowem grozili mi odroczką 4 lata ale obyło się tylko na słowach Więcej szczęścia niż rozumu
Dzisiaj wieczorem dam pare aktualek odnośnie Seata
Romet Jubilat2 '86
Romet Pelikan '79
Romet Salto '87
Romet Wigry Kowalewo '97
|
|
27-08-2014 12:43:41 |
|
|
BITER
Praktykant
|
Zmienić się dużo nie zmieniło poza tym że prawe tylne koło zostało zmienione na niewymiarowe ( zapas )
bo za słabo przetarłem rant alusa przy wymianie opon.
Póki się jeździło, nie było tragedii Raz na trzy dni przejażdżka na kompresor i można było dalej śmigać Ale jak już powietra było przy końcu strasznie tył woziło
Poza tym było małe kombinejszyn z wycieraczkami a właściwie z ramionami wycieraczek, gdyż strasznie mi przeszkadzał tworzący się " lej " z lewej wycieraczki, jak dochodziła do górnej fazy. Postanowiłem więc wstawić dłuższe pióro i podkręciłem ramię wycieraczki, żeby leżało wyżej i brało bliżej kąta szyby
Lewe pióro zostało póki co wymienione na używkę pióra BOSCH'a, które jak narazie w porównaniu do starego pióra zbiera z szyby COKOLWIEK
Uznałem że szkoda kupować nowe pióra jeśli samochód będzie jeszcze chwilę stał w miejscu
potem wrzucę fotki wysokości wycieraczek dla porównania przed i po podkręceniu
Romet Jubilat2 '86
Romet Pelikan '79
Romet Salto '87
Romet Wigry Kowalewo '97
|
|
27-08-2014 14:16:55 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: