Jawa Golden Sport
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
RE: Jawa Golden Sport
Musisz idealnie równo z jednej i z drugiej strony stojanu osadzić go w karterach w przeciwnym razie lekko nie wejdzie, i będziesz musiał uderzać młotkiem,
Na ttm zdjęciu co kolega wysłał : http://img803.imageshack.us/img803/4536/dscn2954u.jpg
Te zaznaczone czerwonym śruby mocujące iksrownik mają te takie kliny trojókątne i one na tym zdjęciu są źle umieszczone troszke, w karterach są takie widoczne miejsca na te kliny,
jak nei da sie zrozumieć, moge zrobić zdjęcie i objaśnić bardziej
|
|
14-08-2014 12:54:03 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
Tak, dużą podkładkę daj. Jakby co dzwoń to pomoge
|
|
14-08-2014 13:23:07 |
|
|
kokosek
Минск 125
Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
|
|
15-08-2014 14:10:44 |
|
|
kadetmen
Mechanik
Liczba postów: 1,150
Imię: Michał
|
|
15-08-2014 19:32:54 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
No Panowie, Mały upload. Dawno nic nie ruszałem przy niej bo jakoś brakło mi motywacji aż do dziś.
Spotkałem się z kumplem i jakoś tak wyszło że zapchaliśmy ją do niego (ma prąd).
Kilka rzeczy lutowaliśmy, kilka łapek wymieniliśmy. Jakieś podkładki wycieliśmy.. Ale do rzeczy..
O godzinie 17:08 zobaczyłem pierwsza Iskre tej jawy! Zadowoleni w ch.. z magicznymi słowami O Kur**.. Następnie podlaliśmy jej troche paliwa do garnka (chyba troche za dużo) i chcieliśmy aby raz zaprykła niestety tego nie usłyszeliśmy. i niestety na tym się skończyło..
Jawa chwilowo została u kumpla, ja nie zdążyłem niczego więcej robić. Czy prócz tego jakieś postępy szczerze mówiąc nie wiem.
Podziękowania dla.
-Kadetmen
-Matinek
-Quake
Na dniach łańcuch i poszukiwania kanapy. I czyszczenie zbiornika i próby odpalenia
Moje Prace
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
24-09-2014 21:25:36 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
Odp: Jawa Golden Sport
Kolejne upy. Walczylismy z jawa, bak kupa rdzy. Zabawa z nakrętkami się odbędzie,
To znaleźliśmy w gaźniku
Zastanawiamy się co to może być.
Co lepsze żaden z nas jeszcze nie odważył się spuscic płyn w skrzyni biegów obstawiam mleko.
Niestety jawa nie kichla nie prychla iskra jest, paliwo podlewalismy do cylindra świeca mokra :/ zapłony na różne sposoby ustawiane tak jak powinno być i inaczej.
Na chwilę obecną nie mam pomysłu nie wiem czy by jej nie rozebrać (silnik)
Wysłane z mojego D2303
Moje Prace
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
26-09-2014 21:29:21 |
|
|
arecki16
ogarniający ogara ;)
Liczba postów: 520