[JAWA 50] starter
|
Autor |
Wiadomość |
Manias92
Nowy

Liczba postów: 47
Imię: Mariusz
Pojazd: Inny
|
RE: [JAWA 50] starter
Chyba masz rację z tym sprzęgłem. Gdy ją kupiłem, wystarczyło, się odepchnąć z 2 razy i odpalała na pych, przedwczoraj juz musiałem biegać (myślałęm, ze to wina benzyny z słynnej stacji), dziś nie opaliła na pych. \
Rozebrałem sprzęgło, an szczęście to nie było nic trudnego  Korek ma znikomą grubość.
Wystarczy dać nowe tarcze sprzęgłowe i zawleczki, żeby się sprzęgło nie ślizgało, czy trzeba coś jeszcze?
Tarcze z łańcuchem zdjąłem delikatnie manewrując, a gdy przy zakładaniu będę miał problem to te kółko zębate na lewo od sprzęgła można odkręcić nakrętkę i zdjąć?
|
|
13-08-2014 00:04:24 |
|
|
gincu99
Rometowniec

Liczba postów: 523
Imię: Patryk
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(13-08-2014 00:04:24)Manias92 napisał(a): Chyba masz rację z tym sprzęgłem. Gdy ją kupiłem, wystarczyło, się odepchnąć z 2 razy i odpalała na pych, przedwczoraj juz musiałem biegać (myślałęm, ze to wina benzyny z słynnej stacji), dziś nie opaliła na pych. \
Rozebrałem sprzęgło, an szczęście to nie było nic trudnego Korek ma znikomą grubość.
Wystarczy dać nowe tarcze sprzęgłowe i zawleczki, żeby się sprzęgło nie ślizgało, czy trzeba coś jeszcze?
Tarcze z łańcuchem zdjąłem delikatnie manewrując, a gdy przy zakładaniu będę miał problem to te kółko zębate na lewo od sprzęgła można odkręcić nakrętkę i zdjąć?
no widzisz mowilem
zobacz w jakim stanie są przekładki ale one mało się zużywają więc pewnie bedą ok
to koło trzeba ściągaczem bo jest nabite na czopie wału
jak złożysz sprzęgło tarcza-przekładka-tarcza-docisk
to załóż sb łańcuch na tarcze przed założeniem na kosz sprzęgłowy i wszystko wejdzie
Zajmuje się piaskowaniem:
felg samochodowych, ram motocyklowych i inne.
Więcej na pw
Zapraszam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2014 10:02:30 przez gincu99.)
|
|
13-08-2014 10:01:17 |
|
1 osoba postawiła piwo gincu99 za ten post:1 osoba postawiła piwo gincu99 za ten post.
Manias92 (08-13-2014)
|
Manias92
Nowy

|
Chyba skoczyłem o jeden most za daleko
Gdy już miałem goły zabierak po zdjęciu tarcz sprzęgłowych (dałem nowe i przekładkę) wcisnąłem klamkę sprzęgła, żeby zobaczyć jak to działa. Po złożeniu sprzęgło nie wysprzęga, na lince pojawiło się z 1 cm luzu.
Coś spieprzyłem pewnie  Gdzie teraz szukać usterki oprócz e własnej głupocie?
|
|
13-08-2014 23:43:05 |
|
|
Manias92
Nowy

|
Dobra chyba wiem co jest grane  Nie "wychuśtałem" z jawki kulki popychacza. Więc mam kilka pytań :
- w jakiej kolejności wchodzą elementy popychacza (długi wałek, krótki i kulka)?
- nie smarować niczym popychacza?
- Podejrzewam, ze kulka wpadła gdzieś pod ten element sprzęgła z bolcami. Jak to odkręcić? Czy zabezpieczenie po wyklepaniu będę mógł jeszcze raz użyć?
Z tym zabezpieczeniem to si,ę pytam, bo chciał bym już znaleźć tę kulkę i się przejechać  Kopka działa, a przynajmniej stawia opór (sprawdzałem ręką) tyle dobrego...
|
|
14-08-2014 01:21:31 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|