Ocena wątku:
- 2 głosów - 3 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Komar] Docieranie, mieszanka,
|
Autor |
Wiadomość |
dominik200
Unregistered
|
RE: Docieranie, mieszanka,
dociera możesz nawet i 2500km, ale wystarczy 500km, po 100km możesz mu już nie raz depnąć porządnie na niedługie dystanse
|
|
10-08-2014 23:58:47 |
|
|
plusminus
Technik
Liczba postów: 1,003
Imię: Iwo
Pojazd: Inny
|
(20-08-2014 11:36:22)rychu56 napisał(a): Słuchaj sprostuje temat
Ja do skrzyni leje Hipol
Do mieszanki polecam FULL SYNTETIC Mobil Racing 2t wart swoiej ceny 50zł za 1litr i nadaje się bardzo dobrze prawie na każdej stacji go możesz kupić Polecam ...
Mieszanka podczas docierania 1:25
Mieszanka po dotarciu 1:30
Mi bardzo dobrze śmiga
Pamiętaj nie przeciążaj silnika jak jest na dotarciu jezdzij w krótkie dystanse oraz nie otwieraj przepustnicy na maxs...
Pomogłem daj piwko
P.s przejedz na okresie docierania 500km i będzie git
A ja się nie zgodzę z tą szkołą docierania.
Olej to już przesada. Do tego w okresie docierania lepiej stosować oleje mineralne z racji lepszej smarności i lepszym wypełnianiu jodełki w cylindrze, co zapewnia lepsze smarowanie, co jest ważnym elementem dla silnika w okresie docierania. Po dotarciu można przejść na oleje pół lub full syntetyczne. Części powinny się dotrzeć już po 300km, nie ma też co przesadzać z dystansem na docieranie. Ważne jest aby silnika nie przegrzać, nie obciążać, dać mu się rozgrzać podczas pierwszego odpalenia, ale nie trzymać jego na obrotach biegu jałowego jak i też nie trzymać ciągle tych samych partii obrotów, co zubaża dawkę paliwa a co za tym idzie smarowania jak i chłodzenia silnika. No i trzeba mu czasami otworzyć manetkę, aby silnik pracował we wszystkich partiach obrotów i nie zostawał zarzucony nadmiarem paliwa.
"Co to jest takie niebieskie pod siedzeniem????
To coś to jest turbina Mixolu, nie grzeb tam bo Ci łapy urwie."
Moje BP
|
|
20-08-2014 19:11:10 |
|
2 użytkowników postawiło piwo plusminus za ten post:2 użytkowników postawiło piwo plusminus za ten post.
Blusik (08-21-2014), ChajcieJadeCieNaLajc (08-21-2014)
|
Blusik
MacGyver
Liczba postów: 618
Imię: Bartek
Pojazd: Romet 2375
|
Romet 2375 82'
Co Posiadam:
Romet 2375 82'
Motorynka M2 80'