Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
daniel_w
Nowy
Liczba postów: 9
Imię: Daniel
Pojazd: Inny
|
Mistral
Witam, chce pokazać wam mój rower opisać w jaki sposób trafił w moje ręce co jest w nim oraz w jakim jest stanie.
Na fotkach wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości (niestety).
Rower zakupiłem od kolegi z pracy za cale 80zł co mi przypomina że jeszcze mu 30zł wiszę o on zdobył go za flaszkę od spragnionego sąsiada (i tak bywa). Rowerek ma większość części poza dzwonkiem przerzutką przednią i pojemnikiem narzędziowym. Rdza i wszechobecne zadrapania no i oryginalne gumy których stan za bardzo nie pozwala na jazdę no i te siodełko wełną zawijane....
W obecnej chwili rower jest częściowo rozebrany, błotniki już wypolerowałem i zajmuje się dalszymi pracami by nim jeździć.
Jak wiedzą znawcy Mistrali/Pasatów/Wagantów/itp koła są w rozmiarze 27cala wiedz poszukuje do nich opon a nie jestem zainteresowany kupnem z allegro wiedz pochodziłem po sklepach no i w moim regionie nie dostane gum z paskiem na boku a czarne są w przedziale cenowym od 21zł do 36zł.
Teraz ciekawostka:
Po wyjściu z jednego ze sklepów podszedł do mnie pewien pan i spytał się czy mam zdjęcia przy sobie. Po pokazaniu mu na telefonie fotek gościu wyjął z portfela 150zł i chciał odkupić rower a jak za mało to mówi że jeszcze 50 dołoży ale musi iść do bankomatu. Jak się domyślacie odmówiłem (taksie zastanawiam czy mnie interes życia nie przeszedł pod nosem). Co się okazało osoba która chciała odkupić ode mnie rower otrzymała identyczny na przyjecie i chciał go kupić z sentymentu.
Najbliższe plany to zakup opon, dętek, oświetlenia może owijkę na kierownice i siodełko.
|
|
09-08-2014 09:26:55 |
|
|
Kostian
Golf mk2
Liczba postów: 241
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mistral
Mam taką samą kolarke tylko że niebieską i mam do niej wszystko za całą chce 300 nie wiem czy sie oplaca ale posiada oswietlenie i wszystko nowe opony.
A co do mistrala twojego to fajny tyle powiem
Volkswagen golf mk2
|
|
09-08-2014 10:59:32 |
|
|
PawełBike
Uczeń mistrzów prowizorki
Liczba postów: 479
Imię: Paweł
|
Jak przednia strzeli, to fakt, wyłoży się, ale jak tylnia to trzeba mieć talent do wywrotek, lecz na stojąco to faktycznie może być nie ciekawie. Mi rama pękła na podsiodłówce przy 50 i jakoś do chodnika dojechałem. A mistral fajny, mam coś podobnego do jazdy do roboty, lecz rozmiarowo troszkę za mały ;/
Dziesiątki rowerów romet, niezliczone ilości innych, 4 motorowery, 1 motocykl, a zapał nadal nie ustaje...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2014 00:33:23 przez PawełBike.)
|
|
10-08-2014 00:32:01 |
|
|
daniel_w
Nowy
Liczba postów: 9
Imię: Daniel
|
Trochę posiedziałem nad rowerem a oto efekt https://www.youtube.com/watch?v=cyPXso-v...jADVmdrmkQ .
Przypominam że nadal nie traktuje Mistrala za kolarkę po prostu na obecną chwilę staram się dokupić kilka części a że jeździć mi się zachciało...
Zakupy w toku a już przekroczyłem budżet.
|
|
28-08-2014 00:14:57 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|