Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada
|
Autor |
Wiadomość |
Cykada
Uczeń
Liczba postów: 196
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada
(20-07-2014 02:23:45)ananas napisał(a): tulejki przy zakładaniu na lagi chodzą ładnie i bez luzu, ale po wbiciu nie da się nawet włożyć lagi. ogólnie widziałem już tulejki nie wbite do końca, wystające 5mm bo inaczej nie idzie włożyć lagów.
Dokładnie, nie wbite chodziły ładnie, a w wbite nie dało się włożyć, ja szlifowałem i po zewnętrznej i wewnętrznej- teraz pasują.
Dziś też coś zrobiłem:
Bak wyglądał tak:
A po drugim płukaniu fosolem tak:
Przy okazji odrdzewiania i wyczyszczenia baku przeprowadziłem pełen serwis kranika- nowa uszczelka, kompletnie odrdzewiony (rurka od rezerwy była całkowicie zatkana), wyczyszczony i złożony.
O, tak wygląda bak, z nowymi gumami, kranikiem i podklejony żeby o ramę się nie obijał:
Osotatnio kupiłem chlapacz w zamienniku, ale tył, a potrzebuje przód- trzeba go przerobić:
Przymiarka:
Już przycięty i po wstępnym szlifie usuwającym te kropki:
Po szlifie drobnym papierem (nie jest to wersja finalna)
Z drobnostek, zamontowałem rejestracje:
I schowek:
Na tyle, narazie.
|
|
20-07-2014 18:58:06 |
|
|
Patryk82
Jak sie chce sie, to sie da sie.
Liczba postów: 246
Imię: Patryk
Pojazd: Romet Chart
|
Bardzo ładny, ale koło będzie trzeba zmienić, od razu rzuciło mi się w oczy, że coś nie gra, druga sprawa, że chyba z tyłu masz 2,25, a z przodu 2,75 bo to też widać
Łan cyl, tu stroke
|
|
20-07-2014 20:53:11 |
|
|
Cykada
Uczeń
Liczba postów: 196
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
Świerza dostawa, oryginalne frukty- to lubię.
Ogólnie kedra miała być bardzo ładna- jak zapewniał sprzedawca- i była, tylko zapomniał dodać że z drugiej strony, niewidocznej na zdjęciach jest całą polakierowana na różowo, oczko powyginane i chlapacz zmęczony, ale akurat ze stanu tych dwóch ostatnich zdawałem sobie sprawę.
Po godzinie roboty wygląda tak:
I zamontowana- wygląda jak milion dolarów, robota nie poszła na marne.
Oczko wyprostowane, jak zdobędę klakson to oddam oba do ocynkowania.
Chlapacz zmęczony, ale do odratowania, niestety ktoś jeszcze pomalował go sprayem, a przy szlifowaniu i polerce, została farba pomiędzy napisem i próbuje ją usunąć.
Zalałem też dziś pod korek, żeby mi świeżo odrdzewiony bak by nie rdzewiał niepotrzebnie, no i przy okazji test generalny kranika, który ostatnio był poddany pełnemu serwisowi, narazie nic nie cieknie. Podłożyłem karton pod motorower- jutro się okaże.
|
|
25-07-2014 00:09:52 |
|
|
theogarowiec
rider ogar
Liczba postów: 1,010
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Pony
|
|