Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Jubilat '89
|
Autor |
Wiadomość |
ArcziManYea
Zdemotywowany...
Liczba postów: 722
Imię: Artur
Pojazd: Romet Komar
|
Romet Jubilat '89
Witam. Pewien czas temu wystawiłem ogłoszenie w lokalnej gazecie o treści "Kupię składaki polskie w miarę kompletne i sprawne". Pierwszy tydzień od wystawienia ogłoszenia odzew był praktycznie zerowy, więc wyczekiwałem kolejnego tygodnia na kolejne wydanie gazety z moim ogłoszeniem. Gdy przyszedł następny tydzień zadzwonił do mnie pan twierdząc, że ma polskiego składaka, lecz polski składak to nie był. Następnie zadzwonił starszy pan i szybko mi opowiedział, że ma dwa Wigracze jeden niebieski (! marzy mi się taki) i jeden pomalowany na srebrno. Zdecydowany zadzwoniłem do pana i zapytałem się o cenę. Odpowiedział 110zł za sztukę. Aha dziękuję. W tamtym momencie zapadła cisza składakowa nikt już nie dzwonił. Do pewnego momentu. Tym momentem z tego co pamiętam była sobota wczesna godzina poranna 12:00 dzwoni telefon. Odbieram go, przedstawiam się, nieznajomy również się przedstawia i mówi prosto z mostu, że ma 4 Jubilaty. Dogadaliśmy się i w ten sam dzień pojechałem do pana w celu obejrzenia rowerów. Każdy rower był zdekompletowany i pomalowany szprajem. Jako, że serce mam dobre i poznałem dość smutną historię pana kupiłem jednego z nich, moim zdaniem najkompletniejszego. Rowerem wracałem do domu 6km i jazda to była totalna katorga. W tym rowerze łożyska nie istnieją. Po oględzinach jedyne stwierdzenie to: TRUP. Mam w planach doprowadzenie go do ładu, pomalowanie na biało i kupienie wszystkich możliwych białych elementów. Wiem, że nie będzie to raczej oryginalne rozwiązanie ale biały Jubilat będzie cudowny.
Macie zdjęcia tego trupa:
Pozdrawiam Arczi.
|
|
19-07-2014 12:41:59 |
|
|
misiql
Ten co się jąka
Liczba postów: 1,039
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
|
19-07-2014 15:10:40 |
|
|
Wigrus
Złomiarz, czy kolekcjoner?
Liczba postów: 1,965
Imię: Jasiek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Jubilat '89
Cóż...
Moim zdaniem wkładać w niego wagonu pieniędzy nie ma sensu,
jestem jednak za tym, by go zrobić. Na malowanie dobrymi samochodowymi
szprejami wydasz ok. 100zł. Więc może w tym kierunku?
Powodzenia!
Wysłane z mojej Nokii 3310 za pomocą Tapatalk 2
|
|
19-07-2014 16:32:54 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|