Telefon do 500zł. Jaki wybrać ?
|
Autor |
Wiadomość |
BartuS
( . Y . )
Liczba postów: 1,100
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
|
25-06-2014 15:49:13 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
26-06-2014 00:55:25 |
|
|
mikbow
komarzysta
Liczba postów: 393
Imię: Mikolaj
Pojazd: Romet Komar
|
|
26-06-2014 21:36:42 |
|
1 osoba postawiła piwo mikbow za ten post:1 osoba postawiła piwo mikbow za ten post.
Amanssy (06-26-2014)
|
Amanssy
Praktykant
Liczba postów: 379
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Telefon do 500zł. Jaki wybrać ?
Ja również obstawiam przy windowsie-android to dno,muł i wodorosty.Zanim ktoś powie,że nic nie miałem a się wypowiadam-miałem X8,WF,Razr i Xperię Solę,która miała być dobra technicznie a przez 2 mieś użytkowałem Motorolę RAZR-z tych wszystkich telefonów najlepiej działała...X8(oczywiście odpowiednio Scustomowana(Kernel,Tweaki,OC,Rom).Xperię mają to do siebie,że są kiepsko wykonane i budowane(bawię się naprawą telefonów) to wklejanie wszystkiego co się da jest na porządku dziennym,mimo ton kleju i śrubek i tak wszystko trzeszczy i skrzypi.Android jest koszmarnie zasobożerny i w większości przypadków telefon sobie nie radzi z jego prawidłową obsługą.Ja obstawiam przy WP,niekoniecznie Nokii(Samsungi,HTC itp).Do WP trzeba się do niego przekonać.Ja obstawiam przy 625-teraźniejszy WP ma wszystko co potrzebne jest do normalnej pracy-świetną nawigację,OPTYMALIZACJĘ i dużo aplikacji.625 bez problemu obsłuży np.GTA SA,Real Racing i wszystkie aplikację.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2014 22:37:46 przez Amanssy.)
|
|
26-06-2014 22:30:47 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
Co do jakości wykonania Xperii, sola to tzw: budżetówka, czyli średnia, albo nawet niska półka - więc nie dziw się jakością wykonania. Co do optymalizacji Xperii - ja nie narzekam, nie ma tylu zbędnych bajerów zamulających Androida jak w całej rodzinie konkurencji, czyli Galaxy - wykonanie, to tona plastiku i jeszcze więcej syfu na oprogramowaniu, i o zgrozo, tyczy się to również ich flagowców... W Xperii jest tylko to co jest potrzebne do prawidłowego działania telefonu, optymalizacja jest na wysokim (jak na androida) poziomie, tak więc plus dla Sonego, za to, że nie zaśmieca swoich sprzętów. Ale Motorola pod tym względem również zasługuje na uznanie (mam na myśli głównie Moto G) , czysty Android, zawsze aktualizowany - ogólnie spoko. Co do WP, owszem ładny, płynny i szybki. Kuzyn miał LG Quantum (w każdej polskiej sieci w ogóle go nie było), sygnowany siecią AT&T - bo z tejże pochodził, jakość wykonania, plastik, ale taki "lepszy" jak na słuchawkę do kilkuset złotych. System chodził płynnie i to muszę przyznać, że mimo słabych parametrów (nie oszukujmy się, ale Quantum specyfikacją nie zwalał z nóg, WP śmigał płynnie i o lagi było czasem naprawdę ciężko. Zresztą Android 4.4.2 jest jeszcze szybszy, bardziej zoptymalizowany... ja jestem zdania, że świat będzie podzielony zarówno na zwolenników iPhona i Samsunga, jak i na zwolenników i przeciwników Androida, iOS i WP...
|
|
27-06-2014 12:21:30 |
|
|
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
NIe kupuj Lumi która ma na końcu 5 Polecam lumię 910
Xperia L jest fajniutka, mała kasa i daje radę, tylko jak będziesz używać latarki dość często to lampa się wypala, koledze przez rok, używał w wakacje non stop przez ok 2h to lampę musiał wymienić raz, a przed feriami znowu padła
Polecam jeszcze Xperię MIRO, Xperia P daje radę, Xperia U, no ale moim faworytem jest Xperia Z, tylko ta cena trochę straszy
xyz
|
|
27-06-2014 14:29:22 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|