# Patryka Romet Chart 210 Elektronik 55/4 hand made #
|
Autor |
Wiadomość |
Patryk82
Jak sie chce sie, to sie da sie.
Liczba postów: 246
Imię: Patryk
Pojazd: Romet Chart
|
RE: # Patryka Romet Chart 210 Elektronik 55/4 hand made #
Ja bym był skory powiedzieć, ze to dezamet wzorując się na jakimś silniku zamontował taki korbowód, a że akurat w derbi znajdują się podobnych wymiarów to tylko uśmiech losu w naszą stronę. W sumie zabieraki takie jak w charcie można też spotkać w wielu starych japońcach małych pojemości, nie ma co się rozwodzić kto z kogo papuguje, ale śmieszne są takie momenty jak z tą zębatką, kompletnie inna epoka, inny silnik, a ona pasuje perfekto (tylko jest szersza)
Charcik się dociera, trochę podregulować jeszcze, może mniejszą dyszę dać, ale ogólnie efekt docierania jest mi bardzo przyjemny, bo orientacyjne spalanie oscyluje w granicach 3l/100km, więc można pośmigać
Łan cyl, tu stroke
|
|
18-06-2014 22:29:38 |
|
|
Patryk82
Jak sie chce sie, to sie da sie.
Liczba postów: 246
Imię: Patryk
Pojazd: Romet Chart
|
RE: # Patryka Romet Chart 210 Elektronik 55/4 hand made #
No i znów się muszę denerwować, siada coś z układu zapłonowego, mam nadzieję, że skończy się maksymalnie na wymianie cewki wn/kabla/świecy, efekt taki, że iskra czasem zanika i silnik przerywa, może świece siadają, od gorąca? (sprawdzałem 3, iskra f80, f100 i bosh, bosh chodzi najlepiej).
Tak poza to prawie skończyłem hamulec, jutro kupuję śruby i wszystko składam, odpowietrzam i mam nadzieję cieszę się kosą na przodzie Uchwyt z kątownika 5mm:
Łan cyl, tu stroke
|
|
22-06-2014 19:21:59 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|