Chart by Janusz94
|
Autor |
Wiadomość |
janusz94
Rezonator
Liczba postów: 65
Imię: Janusz
Pojazd: Inny
|
RE: Chart by Janusz94
Tak dźwignia hampla wyspawana z bednarki, myśle że nie będzie się wyginała, bo jest dość solidnie przemyślana i dobrze pospawana, a jeśli nie wytrzyma to żaden problem wzmocnić albo zrobić drugą
Bednarka ma 25mm szerokości i 5mm grubości więc nie takie znowu to cieńkie
Mam już mały plan co do dokończenia przodu ale na razie nic nie zdradzam bo jeszcze sam nie wiem czy taka opcja mi samemu będzie się podobała po skończeniu.
A i takie małe pytanko mam, czy jakiś rowerowy prędkościomierz będzie w stanie nadążyć za przyspieszeniem motocykla i jednocześnie wskazać pomiar prędkości 3 cyfrowy? Czy może jednak od razu szukać jakiegoś cyfrowego licznika z motocykla?
|
|
15-06-2014 21:31:19 |
|
|
theogarowiec
rider ogar
Liczba postów: 1,010
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Pony
|
|
15-06-2014 21:36:27 |
|
|
janusz94
Rezonator
|
Większość klamorów silnika jest w tej chwili u znajomego kilkaset km odemnie w trakcie obróbki na maszynach.
Co do zegarów i wykończenie przodu to może w sobote pokarze jak ja to widze myśle że źle to nie będzie wyglądało.
Obrotomierz miałem kupować ale ceny kosmos i postanowiłem samodzielnie wykonać przy użyciu obudowy licznika z jakiejś starej skody czy czegoś takiego, bynajmniej tarcza ma 80mm średnicy więc malutki to on nie będzie.
Elektronike wziąłem od mazdy 323f, bardzo fajny obrotomierz, wyskalowałem i wykonałem wzór tarczy do 16k rpm ale obrotomierz granicznie wskaże nawet 20k(podczas testów generatorem na tylu końzył ) Tarcza zwykła prosta bez żadnych udziwnień czarne tło, biała skala. Musze podskoczyć do znajomego fotografa żeby mi ładnie druknął tarcze i od razu zalaminował żeby nie naciągało wilgoci i obrotomierz będe mógł poskładać
Większość klamorów silnika jest w tej chwili u znajomego kilkaset km odemnie w trakcie obróbki na maszynach.
Co do zegarów i wykończenie przodu to może w sobote pokarze jak ja to widze myśle że źle to nie będzie wyglądało.
Obrotomierz miałem kupować ale ceny kosmos i postanowiłem samodzielnie wykonać przy użyciu obudowy licznika z jakiejś starej skody czy czegoś takiego, bynajmniej tarcza ma 80mm średnicy więc malutki to on nie będzie.
Elektronike wziąłem od mazdy 323f, bardzo fajny obrotomierz, wyskalowałem i wykonałem wzór tarczy do 16k rpm ale obrotomierz granicznie wskaże nawet 20k(podczas testów generatorem na tylu końzył ) Tarcza zwykła prosta bez żadnych udziwnień czarne tło, biała skala. Musze podskoczyć do znajomego fotografa żeby mi ładnie druknął tarcze i od razu zalaminował żeby nie naciągało wilgoci i obrotomierz będe mógł poskładać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2014 08:19:05 przez janusz94.)
|
|
16-06-2014 08:17:04 |
|
|
janusz94
Rezonator
|
Tak się pręzętuje przednia fela: bikepics.com/pictures/2676399/
Na więcej brakło mocy przerobowych dzisiaj, 12h w robocie to się już nic nie chce
Jacek jak nie zapomne i będe miał chwile czasu to zmierze bo chodzi ci o rozstaw otworów mocujących? Czy o to ile miejsca zacisk potrzebuje między tarczą a szprychami?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2014 22:49:18 przez janusz94.)
|
|
16-06-2014 22:46:02 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|