Silnik s38b4 i początki składania z niczego Komara Żaka
|
Autor |
Wiadomość |
patryczek9862
Ogarowiec
Liczba postów: 521
Imię: ZŁODZIEJ I OSZUST
Pojazd: Inny Romet
|
Silnik s38b4 i początki składania z niczego Komara Żaka
Witam !
Chciałbym wam pokazać silnik od Komara na pedały, który szczęśliwym trafem udało mi się kupić od kolegi. Nawet nie wiedziałem, że on taki silnik posiada Pewnego dnia stanąłem sobie zetką pod sklepem żeby kupić pepsi, podjechał do mnie kolega sraczem i mówi czy przyjechałbym do niego zobaczyć komarka, bo gaz mu ciężko chodzi, prawdopodobnie linka się zacina. Więc pojechaliśmy do niego, wchodzimy do garażu, ja patrzę a pod stołem, leży zabrudzony silnik na pedały. Po krótkich negocjacjach udało mi się go kupić za śmieszną cenę 20 zł. Kolega mi powiedział że po wakacjach będą sprzątać strych gdzie ma zagrzebanego całego żaka z drugim silnikiem.
Także przez ten czas postaram się odnowić to perfekcji ten silnik, a później tamtą ramę, a ten drugi silnik zostanie na zapas
Silnik ten niestety nie posiada kapy od strony zapłony, cylindra, magneta, prawdopodobnie wał też będzie do wyrzucenia, bo oporczywie się kręci, tyle co nic w sumie. Aktualnie rozebrałem cały silnik w drobny mak, i szukam kapy, jak znajdę to oddam wszystkie kartery do polerowania
Fotki: http://www.fotosik.pl/u/patryczek9862/album/1635437
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2014 15:22:01 przez patryczek9862.)
|
|
14-06-2014 15:19:51 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|