Ocena wątku:
- 4 głosów - 4.25 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
O tym, jak posiedliśmy Rometa Wigry 3 Kowalewo '93 - wnusiu94 feat. Wigrus
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
O tym, jak posiedliśmy Rometa Wigry 3 Kowalewo '93 - wnusiu94 feat. Wigrus
Czym była by niedziela bez nowego roweru? - pomyślał wnusiu wsiadając na swój najnowszy nabytek.
Od początku. Jak zapewne pamiętacie, miałem już nie kupować składaków. Jak zwykle wyszło z tego tyle co nic. Wigry wypatrzyłem dzisiaj na targowisku zastawione koszem na pranie i Bóg raczy wiedzieć czym jeszcze. Kątem oka zauważyłem leżącą na tylnym kole kartkę "50ZŁ". Nie ma opcji! Poszedłem dalej. Oczywiście daleko nie zaszedłem, po jakichś 10 metrach się zawróciłem i dobiłem targu płacąc za tą bestię oszałamiające 35zł. Co ciekawe - Wigry odkupiłem (chyba) od tej samej Pani, od której brałem mojego drugiego składaka w życiu - Jubilata z '89. To było chyba ze 3 lata temu!
Aparat póki co nie żyje, więc łapcie zabójcze zdjęcia z telefonu.
Słowo na niedzielę o rowerze. Podczas powrotu do domu bezczelnie podłączyłem się pod paradę z okazji Wrocławskiego Święta Rowerzysty. Daleko z nimi nie ujechałem, złapałem gumę i byłem zmuszony wrócić do domu autobusem. Jutro planuję skleić dętkę oraz podnieść siodło i kierownicę. Od kilku dni rozbijam się po mieście zajechanym Wagantem i Wigry wygląda przy nim naprawdę mikroskopijnie. Rowerek zachował się w stanie naprawdę niezłym, po oponach widać że stał przez dłuższy okres. Torpedo reaguje praktycznie natychmiastowo, naklejki i lakier (nie różowy! wrzosowy!) są w naprawdę ładnym stanie. Składak wymaga drobnych poprawek typu ogarnięcie oświetlenia. Wbrew pozorom Wigry wyjątkowo mi się podoba. Pochodzi z fajnego okresu w historii Polski, w którym absolutnie wszystko musiało być kolorowe, zrywające z PRLowską szarością i monotonią. Wiele z nich nie pamiętam, ale fajne to były czasy.
Jak się widzi?
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2014 22:03:51 przez wnusiu94.)
|
|
08-06-2014 20:54:35 |
|
|
Wigrus
Złomiarz, czy kolekcjoner?
Liczba postów: 1,965
Imię: Jasiek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Kowalewo Wigry 3 '93 by wnusiu94