Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 200] Ogar nie ma mocy.. pomocy!
|
Autor |
Wiadomość |
Drusionix12
Nowy

Liczba postów: 7
Imię: Jędrzej
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ogar nie ma mocy.. pomocy!
Witam wszystkich!
Jestem tu nowy i to mój pierwszy post, także sprostujcie mnie jak napiszę coś głupiego  Przechodząc do tematu: trzy dni temu kupiłem Ogara 200 i mam dwa problemy:
1. Ogar nie odpala na kopa,
2. To trochę dziwna sprawa.. jest tak że po prostym ogar jeździ bardzo fajnie, trochę długo się rozpędza, ale z drugą osobą kiepsko ;/ Nie ma siły ;/ jeśli jednak trzeba podjechać pod jakąś górę to można o tym zapomnieć.. z rozpędu trochę podjedzie i potem koniec, po prostu nioe wyjedzie! Mój kolega ma Rometa 3-biegowego (chyba 50-t-1) i z dwoma osobami pod górę wyjeżdża,a samemu na dwójce spokojnie jedzie a u mnie na jedynce z jedną osobą nie podjedzie a przecież jawka powinna mieć więcej mocy. Kompletnie nie wiem o co chodzi. Strasznie proszę o pomoc bo mieszkam właśnie na takiej górce i jak chcę podjechać do kogoś to potem nie ma szans, nie wyjadę
|
|
28-05-2014 21:54:12 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,753
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar nie ma mocy.. pomocy!
(28-05-2014 22:20:37)charper napisał(a): 1 sprawdź w jakim stanie jest tłok, pierścienie i tuleja cylindra
Miałeś kiedyś 200? Bo skoro pisał, że nie odpala na kopa, może chodzić mu o nie działający kopniak, czyli po prostu zużyty półksiężyc. Poza tym skoro odpala mu na pych, to nawet gdyby nie chodziło o półksiężyc, to cylinder nie ma tu nic do gadania, a prędzej zapłon.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
29-05-2014 00:45:46 |
|
|
charper
detyfusan

Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Ogar nie ma mocy.. pomocy!
(29-05-2014 00:45:46)Quake96 napisał(a): (28-05-2014 22:20:37)charper napisał(a): 1 sprawdź w jakim stanie jest tłok, pierścienie i tuleja cylindra
Miałeś kiedyś 200? Bo skoro pisał, że nie odpala na kopa, może chodzić mu o nie działający kopniak, czyli po prostu zużyty półksiężyc. Poza tym skoro odpala mu na pych, to nawet gdyby nie chodziło o półksiężyc, to cylinder nie ma tu nic do gadania, a prędzej zapłon.
Mialem, i to ze dwa!
Pisal ze jego sprzęt jest slaby a skoro jest slaby to do cylindra zawsze warto zajrzeć choćby po to żeby wiedzieć na czym sie stoi zwłaszcza ze mamy do odkręcenia tylko 6-7 nakrętek. Spotkałem sie z przypadkami ze kanaly pluczace byly do polowy zatkane uszczelka bo nawidoczniej ktos nie pomyślał żeby uszczelke skorygować i tez sprzęt byl slaby. Jak zajrzy w kazda dziurę to będzie wiedział co kupił, a ze sprzęt niesprawny to może sie wiele nauczyć.
|
|
29-05-2014 03:41:29 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|