Ogar 200 85' - Zombie :D
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 85' - Zombie :D
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
18-05-2014 04:47:17 |
|
|
Quake96
|
|
|
18-05-2014 19:18:55 |
|
|
Quake96
|
Panie i panowie, prace zakończone
A teraz czas na wyjaśnienia, dlaczego tak, a nie inaczej...
Otóż wszystko zaczęło się od... rurki od kibla . Rodzicielka wymieniła dolnopłuk na niebieski, ale rurka była biała i jakoś tak jej nie pasowało. Dała więc kasę na szpraj. Warunek był jeden - miał być błękitny. Będąc w Castodramie zauważyłem jakieś nowe lakiery w sprayu. Wśród tych które zawsze wybierałem nie było błękitnych, więc wybrałem te nowe. Wziąłem więc puszkę błękitnego i przy okazji puszkę czarnego, bowiem wiedziałem, że reszta błękitnego lakieru będzie moja, a na rurkę potrzeba tyle co nic . Na całe malowanie wydałem raptem 15zł, więc tak czy siak, było warto . Do tego dzisiaj kupiłem zapas śrubek, podkładek i zakrętek, ale tego nie liczę, bo na Zombiego zużyłem garstkę, a większość została na przyszłość.
PS: Ciekawe czy zauważycie dwa pewne patenty, które postanowiłem zastosować .
EDIT: Zapomniałem o czymś wspomnieć . Baku nie malowałem, bo nie starczyłoby lakieru. Poza tym, mam co do niego inne plany, ale ich realizacja prędko raczej nie nadejdzie . Co do kół także mam wizję, ale wszystkiego dowiecie się w swoim czasie .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2014 17:11:47 przez Quake96.)
|
|
19-05-2014 16:58:40 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
dulex14 (05-19-2014)
|
Quake96
|
Czarna rama i mnie się podoba. W końcu jakiś bi-color Przetarcia zakleję czarną izolacją, jak tylko ją będę miał Co do patentów to masz rację, przyciąłem ten tragiczny bagażnik i wykorzystałem go w roli mocowania. Drugi patent to te śruby na tylnym błotniku. Robią wyłącznie za zaślepki, bo po bagażniku zostały gigantyczne dziury
(19-05-2014 17:18:40)Użytkownik usunięty napisał(a): Linki do Rometa mam, to mogę Ci dać, kranik też mam, taką ładną czarną trzymajkę cewkę też mam, mam też jakąś stópkę boczną (nie wiem od czego, może od Ogara 200), gaźnik od Rometa, jeśli pasuje do Ogara 200, to również Ci dam
Nie mogę znaleźć drugiego patentu
Skusiłbym się na linki, kranik, stópkę boczną (przyda się do tamtego Ogara) i ewentualnie gaźnik Mocowanie cewki mam, więc nie będzie mi potrzebne
|
|
19-05-2014 17:27:58 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|