Jak dla mnie najlepszy motorower, Romet Chart 210 by mateusz5625
|
Autor |
Wiadomość |
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Chart
|
|
20-04-2014 21:37:04 |
|
|
Patryk82
Jak sie chce sie, to sie da sie.
Liczba postów: 246
Imię: Patryk
|
RE: Jak dla mnie najlepszy motorower, Romet Chart 210 by mateusz5625
Zwyczajnie sie czepiasz, bezawaryjne w 100% wg. Twojego toku myślenia to nie są nawet nowe ze sklepu, bo akumulator padnie, albo dętka pęknie. Ważne, że się nie sypie, a drobne usterki czasem wynikające z prowizorki to pikuś.
Łan cyl, tu stroke
|
|
20-04-2014 23:07:16 |
|
5 użytkowników postawiło piwo Patryk82 za ten post:5 użytkowników postawiło piwo Patryk82 za ten post.
kadetmen (04-21-2014), mateusz5625 (04-20-2014), Rafik (04-21-2014), Stachu.G (04-21-2014), Taśma (04-22-2014)
|
mateusz5625
.
|
|
22-04-2014 21:44:44 |
|
|
mateusz5625
.
|
Od ostatniej środy 400 km wpadło musiałem do szkoły dojeżdżać bo bilet zgubiłem. Wszystko super sie sprawuje ale miałem wczoraj przygode. Ogólnie chart jest bardzo, bardzo brudny, nie myty 2 tyg, a do szkoły droga wiedzie skrótami 50% pola i lasy, a na dodatek od 3 tyg ani kropla deszczu nie spadła więc możecie sobie wyobrazić. Jutro jak chcecie to dam foty jak ładnie wygląda
Zmieniłem ten olej w lagach. A teraz wam opowiem co się stało wczoraj. Jadąc ze szkoły 2 razy spadł łańcuch bo był bardzo luźny i nie dało się mocniej naciągnąć (taki rozciągnięty) a kilka km przed domem pękł i został na ulicy:/ W domu niespodziewanie znalazłem całkiem niezły inny łańcuch i od razu inna jazda.
A tak na marginesie to kupiłem malucha, może go przedstawię wam
zapraszam do śledzenia moich wypraw na facebooku http://www.facebook.com/chartbymateusz5625
„Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy,
I noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy”
|
|
30-04-2014 22:31:35 |
|
|
mateusz5625
.
|
6h poświęconych charcie. Wniosek: nie naprawiaj czegoś co działa.
Wymieniłem gume między filtrem a gaźnikiem i ustawiłem przerwę na świecy na 0.25mm i nie działa gów**.
Nie da się wyregulować gaźnika. Pod odpaleniu i przejażdżce gaźnik miał za dużo powietrza i przypomniło mi się że nie przykręciłem tej gumy, po założeniu odpalam i nie może się wkręcić, przerywa, dusi go jakbym zakrył filtr ręką. Po zdjęciu filtra działa normalnie ale źle bo gaśnie czasami, i przybuczy od czasu do czasu. Wygląda to jakbym miał za mało przepustowy filtr powietrza tylko że działał na nim przedtem. regulacja iglicą i śrubką od mieszanki nie daje rezultatu. Nie da sie za cholere tego ustawić. Jak nie znajdę rozwiązania to założę binga bo na niedzielę musi być sprawny w 100%. Lewego powietrza nie łapie na gaźniku na pewno, może wywalił simera pod zapłonem, nwm już. Proszę o jakąś radę/pomoc.
I takie zdjęcia z dzisiaj:
Pomocy!
zapraszam do śledzenia moich wypraw na facebooku http://www.facebook.com/chartbymateusz5625
|
|
02-05-2014 21:00:42 |
|
|
mateusz5625
.
|
Jak mam założony filtr to wkręca się źle, bardzo źle, dusi się, i gaśnie. Jak zdejmę filtr wkręca się normalnie, ale buczy jak się jedzie na niższych obrotach i nie wkręca ale jak się już wkręci to jest mniej więcej ok, a jak zejdzie z obrotów to często gaśnie. Najbardziej mnie dziwi że ja tylko zmieniłem stary kawałek dętki na porządny kawał węża z opaskami metalowymi i nic więcej.
|
|
02-05-2014 21:18:50 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|