Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Flaming '76 by wnusiu94
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Romet Flaming '76 by wnusiu94
Dzisiaj jakoś około 20:30 natknąłem się w serwisie (AUDYCJA ZAWIERA LOKOWANIE PRODUKTU) olx.pl na doskonałego Flaminga. Rower od razu wpadł mi w oko za sprawą doskonałego stanu lakieru i detali. Fajnego Flaminga szukałem już od dłuższego czasu, niestety bez powodzenia (przypominam, że rano sprzątnęli mi 3-biegowego za 40zł). Spojrzałem na cenę - do przyjęcia. Lokalizacja - o, moja dzielnica. Chwyciłem za telefon. Pan zaproponował, żebym wpadł jeszcze dzisiaj. Nie protestowałem. Wsiadłem na kozę (MMB3 - dla niewtajemniczonych) i ruszyłem w drogę.
Zdjęcia z ogłoszenia.
Po drodze zgubiłem się jakieś 10 razy, głównie w okolicy stadionu, który swoim wyglądem przypomina wielki filtr do kawy. W końcu udało mi się dojechać. Dobiłem targu i czekała mnie droga powrotna.
A tutaj już u mnie. Przywiozłem go tuż przed 22:00 i nie miałem zbytnio weny na zdjęcia.
Słowo na niedzielę o Flamingu. Stan - idealny. 2 naklejki (główka ramy + "UWAGA") zachowane w stanie fabrycznym, jedna (z nazwą modelu) w średnim, a ostatnia (podsiodłowa) w kiepskim. Lakier oczywiście oryginalny, trochę poobijany no ale kogo to obchodzi. Opony Stomil oryginalne - rocznik '76. Składak nie ma nawet najmniejszego luzu. Rowerek jest w 100% sprawny i absolutnie nic nie trzeba przy nim robić.
Na dniach muszę się wybrać na jakąś małą sesję zdjęciową.
Jak się Wam podoba?
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2014 23:57:41 przez wnusiu94.)
|
|
27-04-2014 23:57:01 |
|
|
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
Liczba postów: 1,557
Imię: Bartek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Flaming '76 by wnusiu94
A ja wiem, ile Wnusiu dał.
Jest wspaniały, epicki, fantastyczny, kozacki, świetny, idealny. Według mnie, najlepszy z Twojej nieskończonej ilości rowerów.
(27-04-2014 23:57:01)wnusiu94 napisał(a): naklejki (główka ramy + "UWAGA") zachowane w stanie fabrycznym, jedna (z nazwą modelu) w średnim, a ostatnia (podsiodłowa) w kiepskim.
To normalne. Naklejki podsiodłowe we Flamingach tej serii były wykonane na takiej samej folii, co jubileuszowe naklejane na rowery w 1975. Ścierały się na potęgę. Szczerze mówiąc, nie widziałem jeszcze Flaminga z tej serii z taką naklejką w przyzwoitym stanie.
P.S. Zapomniałeś dodać, że pacjent nie ma numerów ramy.
facebook.com/oldromet - Zapraszam!
|
|
28-04-2014 16:58:15 |
|
|
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|