romet Chart 210 elektronik by STQC
|
Autor |
Wiadomość |
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart 210 elektronik by STQC
Nie no od Fiata koszt ok 40zł z przesyłką ten co ma BigSoft i Kw to około 70zł więc raczej wezmę ten co ma kw bo wiesz co trzeba robić z żarówką aby fiatowski się zmieścił
Panowie narodził mi się njuuu prodzekt
A więc tak 50ccm LC
Najpierw poszukam cylka od rv4 jakiejś 50, później kupię jakiś silnik drugi, aby w nim modzić, kupię pompę wody, tylko jeszcze nie wiem od czego i zacznę coś działać z przylgnią cylka, spawanie frezowanie mam za darmo także nie problem, tylko problemem pewnie będzie wymyślenie jak zrobić pompę wody Chłodnicę ma zamiar zrobić w taki sposób że zamocować ją coś na wzmocnieniach ramy, coś podobnego jak ma Simson Enduro, tylko rurki były by dopasowane tak aby trzymały chłodnicę, i może pomyślę coś o osłonie silnika, zobaczę na co fundusz pozwoli, zależy ile zarobię w wakację, ale na ten projekt lekką ręką 1K powinien być
xyz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-2014 22:43:45 przez stqc.)
|
|
19-04-2014 22:07:39 |
|
|
kw112
Chart passione mea, et vita mea
Liczba postów: 2,014
Imię: Michał
|
Ale 50 LC w charcie mija się trochę z celem. I tak wkładasz chłodnicę, będzie widać, że modzony, więc czemu nie włożyć innego i zyskać wiele na mocy przy tym nie różniąc się od 50LC? Każdemu możesz mówić, że to 50
20.08.2012, 20.38 patrzyłem na zegarek- zakup charta 210
Mój Romet Chart 210 nowa edycja!
nikt tak ci nie wytłumaczy jak schemat!
027 bogiem, 023 nałogiem, s38 podstawą, 019 zabawą
|
|
20-04-2014 00:23:24 |
|
|
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
|
Jeżeli mi się nic konkretnego nie trafi z cylindrem od rv4 to kupię tuleję tą http://allegro.pl/tuleja-zeliwna-rura-ze...30385.html wytoczę sobię do Charta i poleci 70cmm Szkoda że nie ma mniejszych wymiarów jak np średnica wewnętrzna 40mm bo bym chciał zrobić np 55/4M lub coś podobnego Wszystko zależy teraz od tego czy będzie jakiś konkret z rv4 do czerwca Ale o tulejach MAHLE słyszałem same dobre słowa, no ale minus tego że będzie to powietrze, a nie ciecz.
Na ożebrowaniu Sima, czy może Chartowskim się bawić? Wiem że na Chartowskim jest mało "mięsa" do rzeźbienia
xyz
|
|
21-04-2014 13:20:31 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|