Romet Chart - Kokosek!
|
Autor |
Wiadomość |
kokosek
Минск 125
Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart - Kokosek!
Dziś byłem w garażu, Więc tak.
Od 8 Rano siedziałem w garażu, trochę posprzątałem no i zrobiłem Chartowi licznik
Licznik ma 120km, Był oryginalinie zapieczętowany, Niestety musiałem go rozebrać ponieważ, Wskazówka obróciła się poza ogranicznik..
Ale działa , Następnie musiałem iść..
Wróciłem z Tatą o koło godziny 16? wraz z Ogarem 205 który był na działce, a było trzeba go przewieść.
Potem wzieliśmy się za robotę:
Suzuki zostało ogołocone z Silnika (dodatkowa treść).
Następnie zrobiliśmy charta, Okazało się że nakrętka jest przyspawana a nie śruba . Wymieniliśmy podnóżki wszystko fajnie pięknie
Następnie Wydech, kupiłem wydech w piątek(Licznik również), postanowiłem go zamontować no cud malina chart chodzi cichuteńko.
Akumulator po około tygodniowym przestoju prądu nie traci? Zdaje mi się że ktoś na niego wyzywał .
Potem postanowiliśmy porobić coś przy charcie "Cross". Kupiłem go już dawno i nie było nigdy jak przy nim robić bo a to coś a to tamto...
Ale przyjechał Ogar 205 i miałem sprawdzony gaźnik, szybka podmianka ustawiamy sprzegło, GMF12 Pach Silnik odpalił z pierwszego
Nie chodziły biegi nie wiedziałem co się dzieje.. Okazało się że sprężynka (taka nakrętka na silniku niedaleko gaźnika) była wgl wykręcona itd.. za nim to zauważyłem zdążyłem całą kapę olejową zdjąć bo myślałem że to będzie regulacja kosy. Obyło się bez tego, no i nowego oleju dostał.
Potem po złożeniu Śmiga teraz mu lagi musze przywrócić do stanu używalności bo ciężko z nimi :/ simmery jutro kupię..
Zapraszam do komentowania..
Moje Prace
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
06-04-2014 21:19:08 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
Chart dziś przejechał kolejne 20km.. Trochę mało, ale wszystko popsuła pogoda, Licznik znakomicie chodzi, chociaż jednak troszkę skaczę .
W skrócie mówiąc pojechałem przejechać się na działkę gdy już dojechałem, spojrzałem na niebo, "Oj zaraz będzie padać. Wracamy.." Jestem w połowie drogi, Piekło się rozpętało, nie wiem czy to był grat ale jadąc 40km/h w krótkiej koszulce.. Ręce miałem całe czerwone, dosłownie jakby grat.. Nie mówiąc o tym że jechałem tak koło 6km w tym deszczu. Byłem calutki mokry..
Chart również na szczęście woda mu nie zaszkodziła, a miałem małe obawy.
Tłumik choć brzydki, sprawuje się znakomicie , Akumulator trzyma. No po prostu super Jeszcze przedni hamulec zrobić, poprawić przednie koło i na przegląd jest gotów.
Możliwe że Chart wyjedzie na miasto na niedziele, Ponieważ trening mam nie nad rzeką czyli na obrzeżu miasta. Tylko wiele za miastem no i zamiast może rowerkiem to się chartem przejedzie tym bardziej że droga będzie odpowiadała. I najprawdopodobniej po raz pierwszy pojawi się przed blokiem
Moje Prace
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
08-04-2014 21:40:41 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
|
10-04-2014 23:05:17 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
|
12-04-2014 16:28:39 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
Wczoraj była ciekawa sprawa, bo spotkałem Kadeta na drodze. popsuł się winowajcą był gaźnik, kierowca starszy Pan. akurat kupił pływak. Szybki serwis gaźnika regulacja i pojechał dalej
Pytanie do tych którzy wiedzą.. Chart robi buuu. Dalej... Zmieniłem świece/ przerwe/ wyczyściłem mu filtr powietrza.
i dalej to samo .
Grzebałem w lagach, segery zdjęte. Lagi złożone. Jedna laga cieknie a druga nie..
Z jednej to się leje jak.... co najlepsze nie wiem czemu, simmering zmieniony.
Moje Prace
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
16-04-2014 21:07:09 |
|
|
kokosek
Минск 125