Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Olej do Rometa typ 100
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiu1505
Technik
Liczba postów: 952
Imię: .
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Olej do Rometa typ 100
Skład złomu w moim garażu:
- Simson S51B1-4 1983r
- Simson S51N/Electronic/Comfort(składak z 3 różnych) 1989r.
- Romet Ogar 200(motorower jutra: może jutro odpali) 1989r: sprzedany, oby trafił w dobre ręce
|
|
10-03-2014 22:53:18 |
|
|
krzysiu1505
Technik
Liczba postów: 952
Imię: .
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(10-03-2014 22:56:33)Matinek napisał(a): nie prawda co ty wymagasz ? lux i klasyfikacje? buahhahaha nie no śmiać mi sie chce nie długo moze komara to klasyfikacji weźmiesz. Ja i Jakub jakoś jeździmy na luxie i nam sie nic nie zakleja. Krzysiu jeszcze raz powtarzam lux ma świetne smarowanie słabe spalanie a mixol słabe smarowanie za to doskonałe spalanie. Kiedys nie było zadnych "dobrych oleji" i cały świat jjeździł na luxie i nkomu sie nic nie zaklejało chyba ze ty jestes wyjątkiem
Dawniej cały świat chodził na piechotę, i też nikt się nie męczył ani nic. A jednak wymyślono samochód. A to słabe smarowanie miksolu to prawda jest, tak samo jak to, że lux też źle smaruje. Polecam wlać luxa do czegoś bardziej cywilizowanego, chociażby simsona, i zobaczymy ile przejedzie, w każdym razie mniej niż na chociażby miksolu. A skoro lux jest taki dobry, to po co wymyślili miksol? Dzisiaj luxa czy miksola ktokolwiek kupuje, bo ludzie, zwłaszcza starsi myślą że to są jedyne oleje do dwusuwów. Ale dziś mamy XXI wiek. A poza tym takie pytanie: ile wam na tym luxie komary między remontami przejadą?
Skład złomu w moim garażu:
- Simson S51B1-4 1983r
- Simson S51N/Electronic/Comfort(składak z 3 różnych) 1989r.
- Romet Ogar 200(motorower jutra: może jutro odpali) 1989r: sprzedany, oby trafił w dobre ręce
|
|
10-03-2014 23:02:56 |
|
|
bartoszek5k
MacGyver
Liczba postów: 2,358
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
(10-03-2014 23:08:20)Matinek napisał(a): tak krzysiu ty wiesz lepiej mój dziadek jest mechanikiem ponad 50 lat i wie co to jest mixol co to jest lux i co to są dzisiejsze oleje poza tym poiwem ci że ja lałem książkowo 1:25 luxa i mój komar jechał 50km/h no może troche z wiatrem ale gdzieś tak bo tata jechał obok quadem. i jeszcze jedno były inne oleje kiedyś kiedyś to właśnie były komary i cały świat jeździł na luxie. a mixola wymyślono po to żeby "nie kopciły" ŻEBY NIE JEŹDZIĆ NA OLEJU SILNIKOWYM(PRZEKŁADNIOWYM) (komary)
ROMET OGAR 205- remont ukończony
ROMET OGAR 200- w uzdatnianiu do użytkowania
ROMET DELTA CTB - dupowóz
|
|
10-03-2014 23:13:26 |
|
|
plusminus
Technik
Liczba postów: 1,003
Imię: Iwo
Pojazd: Inny
|
Nie no, chwila. Nie zająłem żadnego stanowiska w sprawie olejów, chodziło mi tylko o specyfikację oleju. Mitinek, zero konkretów podałęś, a to, ze ktoś jest 50 lat mechanikiem, to nie znaczy ze wiesz dzieki niemu najwięcej. Tylko konkrety. Zajmuję się silnikami motocyklowymi, jak chcesz, to zapraszam do mnie.
"Co to jest takie niebieskie pod siedzeniem????
To coś to jest turbina Mixolu, nie grzeb tam bo Ci łapy urwie."
Moje BP
|
|
10-03-2014 23:44:43 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|