Kaniloxowy Romet Chart
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Kaniloxowy Romet Chart
(09-03-2014 01:18:46)Marwerick napisał(a): ten 16n-1-11 nie są takie złe w charcie
Myślałem że raczej są dobre w charcie a nie nie takie złe
(09-03-2014 11:38:25)stqc napisał(a): Bez zastanowienia dellorto jest poprostu dużo lepszy i jest tani Króciec to dosłownie ok 30min roboty
Czy ja wiem czy jest tani, kosztuje 130zł to nie jest jakaś tam drobnostka. Przewiduje że stary gaźnik dam radę sprzedać za te 50zł tak jak tego binga ale to nadal jest 80zł.
(09-03-2014 11:38:25)stqc napisał(a): PS. Czemu piszesz w liczbie mnogiej wszystko ;F ?Np. nie piszesz zrobiłem tylko zrobiliśmy, robisz wszystko z kimś, nie sam ?
No tak prawie wszystko robię z moim tatą, czasem on mi pomaga, czasem ja mu, zależy co robimy, niektóre rzeczy to w całości jego pomysł i wykonanie, np przeróbka schowka filtra.
Pisząc że "ja" zrobiłem przypisał bym sobie nie swoją pracę.
(09-03-2014 13:53:32)bartoszek5k napisał(a): Ja bym kupił z małym zapasem, bo mówiłeś że myślałeś żeby w przyszłości go trochę podtuningować
No myślę trochę potuningować dlatego nadal się zastanawiam.
A i na pewno nie kupie amala bo wszyscy piszą że to cieknące ścierwo.
|
|
09-03-2014 14:28:07 |
|
|
Lagoon
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 575
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
Do charta dobry będzie 16n1-11, wystarczający a i cena jest atrakcyjna. Dell'orto nowe kupować głupota, zamienniki Naraku czy Tec są nieco gorszej jakości, ale dają radę, choć cena i tak może niektórym nie odpowiadać. Ogólnie dobrze patrzeć na używane, sporo ludzi pozbywa się Dellorto 17,5 na rzecz większych, dobrym gaźnikiem jest też Mikuni od DT 80, zdaje się ma 18 mm gardziel. Amala nie polecam, wprawdzie regulowałem jeden egzemplarz i było ok, ale sporo ludzi twierdzi, że cieknie, BigSoft miał go u siebie w Charcie i też problemy z regulacją się pojawiły.
Już nie chcę żadnych pilarek
Witam!
Zrobię dobrze cylindrom. Zainteresowany?Pisz PW!
https://www.facebook.com/porting.studio/
|
|
12-03-2014 00:44:50 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
Narodził mi się nowy poryty pomysł, nie wiem czy coś z tego będzie.
No bo chciałem mieć cylinder 70 albo jakiś 50/4 żeby moc była większa, no a z racji tego że cylinder simsona nie za bardzo mi się podoba wizualnie i nie ma tak fajnie rozwiązanego mocowania kolanka to szukałem czegoś innego.
No i przypomniało mi się że hercules kx-5 ma zajebisty cylinder, tylko teraz nie wiem czy rozstaw szpilek będzie pasował i czy radiator nie będzie wystawła na boki poza obrys silnika.
A taki chodzi
http://tablica.pl/oferta/hercules-supra-...53jq3.html
|
|
15-03-2014 13:43:56 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|