Jakie macie (prócz motocykli) inne pasje?
|
Autor |
Wiadomość |
Darek1
Technik
Liczba postów: 638
Imię: Darek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Jakie macie (prócz motocykli) inne pasje?
ja nie będę gorszy i napisze trochę więcej o sobie a wiec
jak wiadomo lubię wędkarstwo spławikowe i gruntowe, też biorę udziały w konkursach miałem 3 miejsce pierwsze zawody na następne jadę łogarem jakoś graty spakuje (do robię kieszenie), i wio w drogę, lubię też elektrykę , elektronikę, naprawiam lampki choinkowe mam ich 5000 żarówek na domu, po za tym modelarstwo, pływanie, szukanie skarbów (dla zainteresowanych taka nowoczesna odmiana to Geocaching), i co jeszcze? sam nie wiem, nie lubię się uganiać za świńskim pęcherzem po boisku, kolekcjonuje pamiątki z kąt byłem, lubię pojeżdzic sobie 360 po polu taka frajda, i to na tyle
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthrea...1381Romet- Ogar 200
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthrea...3082Romet- motorynka
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthrea...tid=37221- chart 210
|
|
12-02-2014 17:19:26 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
Niektórzy piszą tutaj o tym co zrobili i robią, a nie o tym co jest ich hobby.
Gdybym ja miał tak opisać to co robię, lubię. To w sumie po za modelarstwem, zajmowałem się wszystkim tym, co każdy tutaj opisał.
Ale, głównie interesuje się jak większość, motoryzacją (w silnikach jest coś, co mnie pociąga). Ale z Hobby? Myślę że Muzyka (tworzenie, odtwarzanie, odgrywanie, mixowanie), sporty Extreme od dawna. Kiedyś Parkour, Deska, Rolki, BMX itd. Teraz Stunt i myślę coś nad wspinaczką oraz w przyszłości KJS i inne rajdy typu WRC.
Z rzeczy bardziej codziennych, no to granie z znajomymi, gadając przez TS. Od czasu do czasu naprawy PC, Motorowerów, Samochodów i czasem urządzeń elektrycznych lub mechanicznych. (w sumie, mało jest rzeczy codziennego użytku których nie potrafił bym naprawić)
Ale wracając do Hobby, głównie to chyba majsterkowanie! Nie tylko przy motorowerach, jak większość już wie... Ale tworzenie np. władnej jednostki centralnej, obudowy głośnika, meblowanie pokoju (np. żyrandol z membrany 30cm głośnika, zrobienie własnych szafek, drzwi obłożone płytami CD) Kiedyś nawet zrobiłem sobie swój własny Kolorofon, który mrugał pod daną częstotliwość (Bass, średnie i wysokie tony).
Ale po za tworzeniem, lubię też właśnie wszystko przerabiać pod siebie. Robić sobie projekty w głowie i przekładać je na dany element.
Co jeszcze... Z tych co tutaj pisano, to wędkarstwo na poziomie Amator. Czyli jest ochota, stara wędka (do nie dawna kołowrotek w postaci szpuli) do ręki i jadę sobie po łowić. Czasem jak jest z kim to pograć w siatkę bądź pingponga, pirotechnika na poziomie Amator również (saletra, siara, wungiel = ciorny proch), zabytki też są nie co moim takim już drobnym zainteresowaniem (kręcą mnie motocykle jak Dniepr, Indian, itp.), tuning i wyścigi samochodowe, to mam już po bracie we Krwi.
Ogółem, już w I gimnazjum chciałem być we wszystkim obeznany, i póki co. Do tego dążę. Może nie będę w czymś Mistrzem, ale jaki temat by nie był, to coś do powiedzenia zawsze mam.
A i zapomniał bym jeszcze o jednym dość ważnym hobby, czyli nagrywanie i wrzucanie wszystkiego co mi pod rękę wpadnie na YT.
Ta tutaj kilka z moich projektów wykonanych na własną rękę.
Brak baterii do e-bajura?? Nie ma problemu... Zasilacz z PC który działa jako zasilacz wzmacniacza samochodowego też się nada.
Żyrandol wygląda staro?? Nie ma problemu, chiński spalony głośnik jeszcze do czegoś się może nadać.
Drzwi wyglądają "słabo"?? Nie ma co zrobić z płytami CD?? No to można stworzyć coś takiego.
A tutaj jeszcze coś z mojego kolekcjonerstwa. Czyli paczki po papierosach wypełniające lukę w szafie.
edit:
A i za piłką nożną też nie przepadam... A jeżeli ktoś pyta za kim jestem, to mówię wprost że za Polską...
Ale, po kopać też tam czasem lubię. Zwykle jest niezły ubaw!
China is POWER!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2014 17:57:34 przez Boszu.)
|
|
12-02-2014 17:56:06 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Boszu za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Boszu za ten post.
alek736 (02-13-2014), komarek2 (02-12-2014)
|
fosa
Stary komarzysta :P
Liczba postów: 1,735
Imię: Filip
Pojazd: Romet Kadet
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2014 18:59:19 przez fosa.)
|
|
12-02-2014 18:58:52 |
|
|
skuter007
Uczeń
Liczba postów: 326
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
|
|
12-02-2014 19:31:42 |
|
|
rpd
Audiofil/Informatyk/Elektronik
Liczba postów: 570
Imię: Robert
Pojazd: Romet Komar
|
|