Romet Chart 210 Amanssego
|
Autor |
Wiadomość |
Amanssy
Praktykant
Liczba postów: 379
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart 210 aka "Roman"
|
|
16-10-2013 18:11:08 |
|
|
Amanssy
Praktykant
|
Apdejszyn mały,ale jednak!
Siedząc z nudów postanowiłem zrobić sobie PRZEGLĄD(Nie to nie jest remont!).Natychmiastowo sięgnąłem głęboko do kieszeni,co niestety boleśnie odczuł mój portfel-
W posiadaniu posiadam obecnie nowe/używane części i to one wylądują w motorowerze,lub nie (planuje malować go w marcu)
-Łańcuch Favorit
-Zębatki=zdawcza i tylna
-Linka sprzęgła
-3 klamki od WSK
-Fagi na cały silnik
-Corteco na cały silnik
-Oringi kopki
-Szpilki cylka x4
-Filtr paliwa,wężyk i kranik
-Napinacze łańcucha
-Klingierytowe uszczelki na cały silnik
-No i ten sylikon
-Zmienię rurki dam kierunkowskazy,które leżą w szafce
(No i ten olej wleje )
A więc tak-Za niedługo zamówię tarcze sprzęgła i nowy docisk i pozostanie mi kupno 16N1-11.W samym przeglądzie silnika powinienem się zmieścić w 380-400 zł.Tylko modle się aby nic w środku nie było do kitu
Podziękowania dla Simona,Tasiemki i Krychy za pomoc w dobrze części
|
|
07-02-2014 22:55:03 |
|
|
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,747
Imię: Maciek
|
Powiem Ci Wojtek tak, nigdy nie wiadomo kiedy taka uszczelka zacznie cieknąć Ponadto lepiej kupić ten gambit/klingieryt i mieć spokój na xx lat Podam Ci przykład uszczelki wykonanej z Gambity, a więc tak BigSoft zrobił właśnie z tego materiału tą uszczelkę, i jeździ już ponad 12000 km i nic nie cieknie, jest sucho i uszczelka trzyma Teżja zastosowałem uszczelkę taką lecz z kligierytu bo innego nie mogłem dostać, a zamawiać nie chciałem, na papierowej uszczelce też z tego kompletu po złożęniu i zalaniu ciekł mi odrazu olej, natomiast na cieniutkiej warstwie silikonu że po skręceniu praktycznie nic nie wycisneło się i uszczelce 0,5mm grubości nic nie cieknie jest sucho, tak więc polecam chociaż na kartery zastosować bo złożysz, pojeździsz i będziesz musiał to spowrotem po jakimś czasie rozkręcać bo będzie cieknąć
Widzę żę też tak jak ja składasz na Fagach i simerach Corteco silnik Tylko dobrze podgrzej łożyska zanim je osadzisz na wale Silikon polecam K2 czarny lub czerwony Możę oringi warto wymienić wszystkie 4sztuki ?
xyz
|
|
08-02-2014 13:22:14 |
|
|
Amanssy
Praktykant
|