wypadek bez karty
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
20-01-2014 18:15:58 |
|
|
skalpel155
SzpachelMen
Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: wypadek bez karty
który to pierwszy, a który drugi pas? rozumiem ze pierwszy to lewy... Więc kara za brak uprawnien 500zł możesz dostać, ale mozesz się odwołać jako nie letni (musiałbyś poczytać więcej o tym), ponieważ nie masz stałego zarobku, więc jak masz zapłacić. A co do samego zdarzenia, to zależy od spojrzenia i humoru policji, bo Ty możesz mieć za brak uprawnień mandat, ale mogą orzec jego winę, czyli będziesz mógł z jego ubezpieczenia naprawić skuter itd, ewentualnie się odwoływać, bo wina jest ewidentnie jego jeśli dobrze to odebrałem.
|
|
20-01-2014 18:19:59 |
|
1 osoba postawiła piwo skalpel155 za ten post:1 osoba postawiła piwo skalpel155 za ten post.
Taśma (01-20-2014)
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
(20-01-2014 18:29:49)wojtekr35 napisał(a): A ja myślę, że zapłacisz jeszcze za to auto z własnej kieszeni, bo dlaczego ma to iść z OC jak nie masz uprawnień do kierowania pojazdem?
PS. No i co z tego, że wina tego z auta, na Ciebie wszystko pójdzie jak prawka czy tam karty nie masz.
Na 100% ubezpieczyciel nie zgodzi się z naprawy z OC. Ze względu na brak uprawnień kierującego.
Dlatego głupota do kwadratu:
-jazda bez uprawnień
-zgłoszenie na policję zamiast dogadania się z kolesiem
EDYTKA
Teraz dopiero przeczytałem post powyższy. Moim zdaniem wina lub jej brak nie ma tu nic do rzeczy, Nie powinno Cię być na drodze i tyle. Ciesz się jeśli sprawa nie wyjdzie poza posterunek, jeśli skończy się na paru stówkach to duży fart.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2014 18:37:04 przez nie_mientki.)
|
|
20-01-2014 18:32:44 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
(20-01-2014 18:40:40)Bartek.K napisał(a): Skoro jesteś pełnoletni to przecież można motorowerami jeździć na dowód osobisty. Chyba że coś pozmieniali po zmianach w przepisach.
Jeśli ma inną kategorię(A,B,C...) to tak.
Jeśli skończył po wejściu w życie ustawy(a to ze dwa lata chyba będzie-poprawcie jeśli się mylę) to nie może.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
20-01-2014 18:44:26 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|