Kaniloxowy Romet Chart
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Kaniloxowy Romet Chart
Dzisiaj niestety bez żadnych zdjęć, ale jutro będą (w sumie dzisiaj)
Ale zdjąłem amortyzator, łańcuch, klapę boczną silnika i zębatkę zdawczą, trochę poczyściłem, dałem nowy smar do ślimaka i tyle.
Przesyłka z motonetu zamówiona wczoraj, zamówiłem
zaczep linki gazu, nawet nie wiem gdzie to dać ale kosztuje tylko 3 zł a może się przydać
linka sprzęgła do charta
Linka prędkościomierza z simsona
linka gazu do charta
gumy na lagi z jawy 350
Zębatka 14z do charta
gumy podnóżków z simsona
kolanko do charta
Jutro jeszcze zamówię gdzieś indziej
łańcuch, farbę do tłumika, lakier do chromu, płyn do mycia silnika i pewnie coś jeszcze.
|
|
18-01-2014 02:16:26 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Kaniloxowy Romet Chart
Dzisiaj większy update.
Chart już jest w dużym stopniu rozebrany, ale nie będzie rozebrany do części pierwszych bo nie ma takiej potrzeby.
Tak to wszytko teraz wygląda, błotniki ściągnięte żeby się nie połamały, nie sprzątałem bo jutro niedziela i będę też robił.
Tłumik wyczyszczony z farby, w poniedziałek przyjdzie farba do tłumików to się go pomaluje, a i wiecie może jak to jest z tą farbą, czy trzeba dawać podkład?
Wyczyszczone miejsce dla zębatki, takiej ilości brudu jak w tym miejscu nie widziałem w żadnym innym motorowerze z który miałem do czynienia. Nie było tam w ogóle wolnej przestrzeni, albo brud albo łańcuch i zębatka.
Tu wynalazek pierwszego właściciela, miejsca na przykręcenie żarówek rowerowych czy coś, wszystko to było podłączone ale odciąłem te kable. Jedna żarówka wypaliła dziurę w kloszu.
Dlatego te opony są do wymiany
Takie są cewki, aż szkoda przewijać, takie ładne.
|
|
19-01-2014 03:13:59 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|