Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 200] Ogar 200 Gaznik
|
Autor |
Wiadomość |
Wojtek3362
Mechanik
Liczba postów: 1,901
Imię: Wojciech
Pojazd: Romet Chart
|
|
14-01-2014 21:44:24 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Ogar 200 Gaznik
(15-01-2014 19:51:30)charper napisał(a): Ja też próbowałem i tego K60B. On ma za małą dyszę (62) i jawka słabo na tym jeździ. Jak jesteś uparty to możesz mu wymienić na większą, bo pasują od Simsona. A potem wróciłem do Jikova. Co prawda okapnik zawsze będzie wilgotny od benzyny ale jak sobie wyregulowałem to odpalił zawsze za pierwszym strzałem, miał dobre osiągi. I na dłuższą metę to chyba lepiej jego zostawić. Dysza 68 i gitara gra jak bum cyk cyk.
Na dłuższą metę, to Jikov się rozlatuje i trzeba kupować nowy. Przynajmniej ja zawsze miałem problemy z tym, że przepustnica się wybije i nie trzyma obrotów. A gdy kupiłem nowy, to może z miesiąc i powrót do objawów starego... A po zmianie na GM12 jedzie dobrze, nie czuć jakiś ogromnych spadków mocy, jak to niektórzy twierdzą... Bo ja nie odczuwam żadnych. No i odpala całkiem przyjemnie, spalanie spadło poniżej 2,5l i brak problemów z obrotami. Jedyny minus, to że u mnie nie wiem dlaczego (być może za duży poziom paliwa mam) jak stoi na bocznej stopce to lubi po prostu zgasnąć. Ale to kwestia też może że stoi pochyło. I na Jikov to samo było, tylko gasł od razu...
|
|
15-01-2014 22:12:14 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|