To w takim razie je pomaluj.Widzę,że czego by tu nie napisać to i tak stoisz na swoim .Nie zadawaj tyle pytań ,skoro i tak zrobisz tak jak chcesz .Jeśli chcesz wiedzieć jak jest według nas lepiej , to ja na piszę od siebie,że dla mnie lepsza byłaby "goła" porysowana pokrywa .Może dla Ciebie to zły pomysł ,ale ja napisałem co o tym myślę i nie musisz zaraz panikować ,że podałem Ci jedno jedyne wyjście - rób jak uważasz i tyle ( tego Simsona chyba robisz dla siebie a nie dla forumowiczów )
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2014 20:10:46 przez kadetmen.)
Dzisiaj przez 3 godziny próbowałem go odpalić... Gdyby nie to że mój tata, wchodząc do garażu i widząc jak "kopie", nie powiedziałby mi że magneto się nie kręci to pewnie bym nie odpalił Uświadomiłem sobie jaki jestem głupi, wymieniłem klin bo tamten się ściął i zapalił za 4 "kopem" Niestety przez to nie nakręciłem pierwszego odpalenia, ale za to jest drugie
Na gaźniku 16N3, iglica na drugim rowku od dołu. Według mnie też gaźnik może spokojnie zostać, reakcję ma dobrą, ale zobaczymy jak będzie jeździć po dotarciu, jak będzie przymulał to pomyślę o amalu A co z Bingiem to zobaczę, być może trafi do jakiegoś rometowego pojazdu.
No i pięknie że pali Teraz docieraj i jeździj wreszcie dobrze zrobiony silnikiem Z tego co wiem to wcześniej coś narzekałeś że są jakieś luzy stuki w silniku więc teraz powinieneś mieć spokój na długiiiii czas, bo dobrze zrobiony każdy silnik nie ważne jaki pojeździ jak się umie nim obsługiwać Ale z tego co wiem to włożyłeś trochę $ w niego to i będziesz szanować go
Simek dużo się nie zmienił, tylko liczba na pokrywie Czuć moc, czasem jak docisnę to w porównaniu do "starego simka" jest niesamowity i do tego jeszcze ten dźwięk
Wczoraj był jeszcze czysty, dzisiaj już nie...
Przebieg przed pierwszą "wycieczką":
Foto z telefonu, brzydkie
Biegów nie regulowałem tak jak mówią poradniki i jakoś wszystkie wchodzą
Także silnik gotowy, teraz tylko amortyzatory itp. itd.
Na początek amortyzatory od MZ, potem zobaczymy. Ja jestem nigdy nie zdecydowanym człowiekiem Miałem robić remont gdzie miał być orgyinalny tłok DDR i cylinder też DDR, jest 70ccm. Miała być czarna pokrywa, jest porysowana
Tak samo jest z Enduro, amortyzatory na pewno bedą, ale czy będzie Enduro to nie wiem Być może będzie robiony na coś w podobie do zwykłęgo comforta.
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.