Jak zarejestrować?problemy/
|
Autor |
Wiadomość |
marcinkadet
Nowy
Liczba postów: 32
Imię: marcin
Pojazd: Inny
|
Jak zarejestrować?problemy/
Witam romeciarzy-aktualnie mam do kupienia od pewnego inwalidy motorower romet kadet z autentycznym przebiegiem 990km,plomby na silniku itp,prawie jak nowy .
Jednak problem dotyczy rejestracji,pan jest pierwszym właścicielem,posiada dokumenty zakupu i homologacje,jednak nie może znalezć dowodu rejestracyjnego...
Czy jest możliwość zarejestrować ten motorek???czy musze kupić papiery...
Dwa,powiedzmy że cudem pan odnajdzie dowód,jednak już od conajmniej 20 lat nie opłacał OC,co zrobić żeby nie płacić kary za brak OC???
Wystarczy że w dniu spisania umowy KS wykupie polise ubezpieczenia OC???
Z góry dziękuje za pomoc,prosiłbym również opis przebiegu rejestracji takiego wechikułu.
P.S.-ma ktoś sprzedać "ramę" z kadeta z dowodem,blachą i ciągłością umów ks>?fajnie jakby w dowodzie był kolor niebeski P
|
|
06-01-2014 17:56:02 |
|
|
skalpel155
SzpachelMen
Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
|
RE: Jak zarejestrować?problemy/
(06-01-2014 21:28:16)kwiatek83 napisał(a): W dowodzie rej.nie ma wzmianki o kolorze nadwozia.
NIe jestem taki pewien, mi babka w WK kazała wpisać kolor nadwozia, chociaż to kompletny nonsens, wkońcu to jest element zmienny jak silnik itd. W starych dowodach były napewno, w nowym tego nie znalazłem faktycznie
Co do tej rejestracji to dwie sprawy:
1.Wałkowane dziesiątki razy na miesiąc.
2.W takiej sytuacji najlepiej idź do WK powiedz jaka jest sytuacja i tam Ci wytłumaczą czy coś da się wskórać czy nielegal
|
|
06-01-2014 21:44:37 |
|
|
marcinkadet
Nowy
|
Czytałem wiele tematów,jednak nie rozwiały one moich wątpliwości.
Wgl,panowie gdzie zgłosić utrate tego dowodu???
Przypuszczam że UGF odstąpił by od kary ze względu na jego trwałe,wieloletnie inwalidztwo,jest poprostu niezdolny do wykonywania jakiejkolwiek pracy,duży niedwowład w nogach i rękach....o zgrozo przez 2,czerwonego kadecika....
Być może kadet nawet jest zwolniony z OC,gdyż prawdopodobnie był czasowo "wyrejestrowany"tzn,papiery wszystko było,tylko od pewnego momentu był zgłoszony że już nie wyjeżdża,tylko stoi,i niby by był zwolniony z obowiązku posiadania OC.
Sprawa dopiero wyjaśni się pod koniec tygodnia,narazie nie mam dowodu,tylko blache,stare kwitki z OC,homologacje i dokument potwierdzający zakup przez tego pana i umowe KS.
|
|
06-01-2014 22:17:51 |
|
|
marcinkadet
Nowy
|
I to się liczy że mi nic nie grozi .
Tak nawiasem,czy prawnie jest możliwe coś takiego do rejestracji-kupiłem kadeta z DR,ale gdy biegłem na autobus dowód mi wypadł i przepadł bezpowrotnie?
Wydaje mi sie że to może przejść,gdyż ja będe nie rejestrował kadeta,tylko do PRZEREJESTROWAŁ,i w momencie spisania umowy KS kadet jest mój,a że dowó mi sie zgubił to trudno,przecierz chyba przepisy przewidują taką opcję,a nie jest problemem sprawdzenie w ewidencji czy faktycznie dowód był wydany,zreszto blache im zaniose.
Bynajmniej wydaje mi się że to może przejść,a bawić mi się w unikaty nie chce i mnie nie stać,to wole kupić papiery z kadeta+ciągłości umów ks i przebić nr ramy...
Napisałem do WK w będzinie,zobaczymy co mi napisząą.
|
|
06-01-2014 22:32:53 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
08-01-2014 23:24:52 |
|
|
marcinkadet
Nowy
|
Jesttttttttttttt,chłopaki,nie macie pojęcia jak mnie ucieszyliście!!!!!!!!!!
Na 10000000000% nie powiedzieli o tym,skoro można mnie podenerwować i zarobić....
Więc chyba te nr chcieli żeby ogarnąć ewidencje
Dzięki za pomoc!
|
|
09-01-2014 00:48:42 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|