Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Chart] Kilka pytań przed kupnem
|
Autor |
Wiadomość |
krzysiu1505
Technik

Liczba postów: 952
Imię: .
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Kilka pytań przed kupnem
(05-01-2014 16:26:18)kanilox napisał(a): Elo mam kilka pytań dotyczących charta
- Czy chart miał oryginalnie dołączany zestaw narzędzi jeśli tak to z czego się składał
- Czy w charcie światło przedniego reflektora też zależy od obrotów silnika?
- Czy jak jest zużyty akumulator to przy uruchomionym silniku będą działały kierunki itp?
- Jaką prędkością maksymalną jeździ chart z dwoma osobami?
- Czy można rozebrać licznik charta beż niszczenia go?
- Czy chart miał oryginalnie montowane blokady kierownicy?
Jak ktoś nie wie to niech nie pisze "zdaje mi się" albo "chyba" tylko wiesz piszesz, nie wiesz to nie piszesz.
-Miał zestaw narzędzi, składał się z klucza płaskiego 17/19mm, nasadowego 24mm(do świec), nasadowego 17/21mm, nasadowego 10/13mm, pokrętła, wkrętaka małego i dużego, klucza wielootworowego i pokrowca(za książką Motorowery Romet obsługa i naprawa)
-też zależą, ale w niewielkim stopniu(światła są z cewek, tyle że jeszcze prąd idzie przez prostownik)
-zależy, ale będą słabe i tylko przez chwilę, przy czym akumulator będzie się trochę ładował w czasie jazdy
-nie wiem
-nie wiem
-miał blokady fabrycznie montowane
|
|
05-01-2014 16:42:10 |
|
|
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,747
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
(05-01-2014 16:42:10)krzysiu1505 napisał(a): Elo mam kilka pytań dotyczących charta
- Czy chart miał oryginalnie dołączany zestaw narzędzi jeśli tak to z czego się składał
- Czy w charcie światło przedniego reflektora też zależy od obrotów silnika?
- Czy jak jest zużyty akumulator to przy uruchomionym silniku będą działały kierunki itp?
- Jaką prędkością maksymalną jeździ chart z dwoma osobami?
- Czy można rozebrać licznik charta beż niszczenia go?
- Czy chart miał oryginalnie montowane blokady kierownicy?
-też zależą, ale w niewielkim stopniu(światła są z cewek, tyle że jeszcze prąd idzie przez prostownik)
Krzysiek nie wprowadzaj ludzi w błąd bo światło przednie zasilane jest prądem zmiennym i nie ma tam żadnego prostownika !  Znów nie wiesz, a gadasz.
A więc tak kanilox
1. narzędzia będą podobne jak w reszcie Rometów, nawet jestem w stanie powiedzieć że takie same. Tak Miał dołączony zestaw, w instrukcji są pokazane te narzędzia
2. Tak światło zależy dlatego że jest ono z cewek zasilane, i więcej obrotów tym większe napięcie 
3.Jak masz dobre ładowanie to jak wkręcisz silnik na obroty to doładuje trochę ten akumulator i troche pomigają  Dobrze jest odrazu zastosować mostek prostowniczy zamiast oryginału.
4. Jak silnik zdrowy to do 60km/h da rade około tyle samo co jak bys jechał sam tylko wolniej się zbiera i gorzej pod górki jest
5. Tak można go rozebrać ja tak zrobiłem lecz mój miał połamane tryby to jego nie składałem, lecz dało by radę 
6.Tak miał, lecz to zależy od serii lub roku produkcji, bo mój jest z 88 i nie miał, a kolega ma też z 88 i już ma
xyz
|
|
05-01-2014 18:46:18 |
|
1 osoba postawiła piwo stqc za ten post:1 osoba postawiła piwo stqc za ten post.
Kanilox (01-05-2014)
|
Kanilox
Moplikowiec

Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
|
|
|
06-01-2014 01:35:04 |
|
|
kokosek
Минск 125

Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
Pojazd: Inny
|
|
06-01-2014 01:47:00 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec

Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
|
|
|
06-01-2014 02:55:30 |
|
|
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,006
Imię: Przemo
|
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2014 11:09:38 przez BigSoft.)
|
|
06-01-2014 11:03:16 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|