romet Chart 210 elektronik by STQC
|
Autor |
Wiadomość |
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart 210 elektronik by STQC
Tak jak lagoon pisze, nie chodzi mi tu o MOC, lecz o hamowanie silnika przez tłok i dzwonienie pierścieni A jak ktoś chce wiedzieć dokładnie co tu jest zrobione to niech z Lagoonem się dogada bo on jest tego twórcą
Gaźnik będzie dellorto 17,5mm ale to na sezon tj. wakacje czyli początek lipca kupuje go dopiero, bo teraz muszę jeszcze dokupić głowicę i nie wiem czy szukać ddr w bdb stanie czy nowy Almot?
Ile to będzie mieć km nie wiem, ale jak seria ma 2,8km to myślę że teraz będzie przeszło 3km Ależ moc, w wakację wybiorę się na hamownie, sprawdzę go tylko dotrę i gaźnik kupię, bo na 14MC nie będzie rozwijał pełnej mocy
PS. malować pokrywy i głowicę, czy nie ma sensu?
xyz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2014 17:20:11 przez stqc.)
|
|
03-01-2014 17:16:08 |
|
|
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
|
|
03-01-2014 19:18:30 |
|
|
stqc
Moderator
|
Oj dzisiaj się działo się działo
*Oddałem wodzik do regeneracji
*Choinki 3 do rozebrania
*głowicę do naprawy
*Poprawiłem wszystkie gwinty i są one na śrubę M6x50 spora, lecz dobrze trzyma
No i w tygodniu powinienem mieć już łożyska, stojak do nawijania cewke i zaczynam je już przewijać Plany mam takie jak u BigSofta czyli wszystkie 6 cewek ładuje aku, podzielone one na 3 grupy, z jednej grupy podłączone trafo do zasilania modułu. Mam zamiar nawinąc ok 175-180 zwojów na jedną cewke
BigSoft masz ładowanie przez stacyjkę podłączone czy bezpośrednio wyjście z regulatora mogę dać na klemy aku?
xyz
|
|
04-01-2014 16:52:10 |
|
|
stqc
Moderator
|
Myślę o czym innym, pisze co innego Napisałem zapewne że 3 grupy dlatego że miałem na myśli 3 cewki po 2 grupy
Zdażyło Ci się że bezpiecznik sie spalił? Jaki tam płynie mniej więcej prąd?
A jak możesz to powiedź w czym masz schowane te trafo? bo nie chcem, aby tak latało po całym schowku ono trafo będzie chyba takie http://allegro.pl/transformator-sieciowy...65076.html bo nie mam w domu o większej wydajności jak 100mA :/
xyz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2014 17:53:02 przez stqc.)
|
|
04-01-2014 17:23:14 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|