Doradzenie w wyborze motoroweru
|
Autor |
Wiadomość |
Bocian97
Przyszły Technik Agrobiznesu :)

Liczba postów: 309
Imię: Adrian
Pojazd: Inny
|
|
29-12-2013 12:40:44 |
|
|
Bocian97

|
|
29-12-2013 12:57:09 |
|
|
Bocian97

|
|
29-12-2013 13:06:48 |
|
|
bartoszek5k
MacGyver

Liczba postów: 2,358
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Doradzenie w wyborze motoroweru
ROMET OGAR 205- remont ukończony
ROMET OGAR 200- w uzdatnianiu do użytkowania
ROMET DELTA CTB - dupowóz
|
|
29-12-2013 15:57:21 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec

Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
(29-12-2013 13:54:14)Lipa00-22 napisał(a): (29-12-2013 13:11:44)kanilox napisał(a): (29-12-2013 13:06:48)Bocian97 napisał(a): 180....
Jeszcze nie tak daleko 
No zależy, jak na charta to by było bardzo dużo ale jak na sprzęt który obecnie jest na sprzedaż jedyny w Polsce to nie jest tak daleko, no zobaczymy co mój tata powie.
ale po co masz na nim jechac z powrotem . ja polecam ci złożyć tylne siedzenia w samochodzie i sciągnąć przednie kolo w motorze i motor na pewno wejdzie. ja citroenem xsara picasso przewoziłem rometa k125 i wszystko weszło idealnie. a chart jest dużo mniejszy od k125 więc nie będzie problemów. chyba że masz mały samochód npp uno, seicento czy cinkueczento
Nawet nie pomyślałem że mógłbym nim jechać spowrotem, chociaż w lato to nie był by taki zły pomysł bo za 10 zł kupił bym sobie bilet na pociąg a potem wrócił na motorku.
Ale wtedy mój tata nie umiał by go pierw zobaczyć, a jak by było z nim coś nie tak to by było gadanie na mnie że grata kupiłem.
Mamy Chryslaera Voyagera takiego jak ten
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co...080303.jpg
Z tylną kanapą z trudem zmieścił się komar, z tyłu jedna osoba musiała go trzymać ale bez żadnego rozbierania koła, myślę że jak by wyjąć kanapę to by się ten zmieścił bez problemu.
|
|
29-12-2013 19:17:17 |
|
|
Bocian97

|
|
29-12-2013 19:20:33 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
|
(29-12-2013 15:57:21)bartoszek5k napisał(a): Taki mały offtop ale tutaj masz ładną boszu http://www.google.pl/imgres?sa=X&espv=21...186&ty=126 Mi się taka np podoba ale o gustach się nie dyskutuje
Owszem, przód wygląda ładnie, ale tył kompletnie do tego nie pasuje... Chodzi mi o ten dość niski plastik. Jedynie gdyby jego jakoś usunąć, czy obciąć. To mogło by to jeszcze jakoś wyglądać.  Chodź i tak tył cały jest wąski. Musiał by być szerszy, to by to wtedy fajnie wyglądało.
A co do Herkulesa, sam chciałem sobie też takiego kupić.  Bo z 5-8 lat temu jak brat kupował Jawę 350 TS. To koleś u którego takową był oglądać, miał syna który miał takiego Herkulesa. Dał mi się przewieźć, świetna sprawa! Ale chciał za niego 3000zł, i tyle wtedy były warte i kosztowały.  Niestety, mnie ledwo było stać na tłoka do 205-tki a nie mówiąc o takiej kasie na taki pojazd. 
Ogólnie, taki również bardzo polecam... Nie duże ceny, fajny wygląd, nie duże spalanie, moc nie tragicznie niska no i myślę że bezawaryjność.
A i dodam, że można tam wpakować cylinder 80ccm  (przynajmniej ten "synek" miał 80ccm w podobnym Herkulesie"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2013 03:53:52 przez Boszu.)
|
|
30-12-2013 03:53:05 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec

|
(29-12-2013 19:20:33)Bocian97 napisał(a): No to ci się zmieści w niego 
I jak pokazałeś ojcu tego Herculesa ?
Dzisiaj już nie pokazywałem, jutro pokaże (w sumie teraz to już dzisiaj)
(30-12-2013 03:53:05)Boszu napisał(a): A co do Herkulesa, sam chciałem sobie też takiego kupić. Bo z 5-8 lat temu jak brat kupował Jawę 350 TS. To koleś u którego takową był oglądać, miał syna który miał takiego Herkulesa. Dał mi się przewieźć, świetna sprawa! Ale chciał za niego 3000zł, i tyle wtedy były warte i kosztowały. Niestety, mnie ledwo było stać na tłoka do 205-tki a nie mówiąc o takiej kasie na taki pojazd. 
Ogólnie, taki również bardzo polecam... Nie duże ceny, fajny wygląd, nie duże spalanie, moc nie tragicznie niska no i myślę że bezawaryjność.
A i dodam, że można tam wpakować cylinder 80ccm (przynajmniej ten "synek" miał 80ccm w podobnym Herkulesie" 
Mocy to on ma dość, według katalogu dokładnie 4KM co jest więcej niż Chart i simson tylko zaś waży więcej niż simson o prawie 20 kg. Mi tam na pewno wystarczy.
No ale najgorsza jest dostępność części i ich ceny, nawet szlifu nie ma jak zrobić bo tłok kosztuje 120 euro, a dobrać z czegoś nie ma jak bo sworzeń 14mm.
|
|
30-12-2013 04:33:14 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec

|
Dobra, nie potrzebnie się na niego napalałem, bo pisałem do kolesia o przebieg i takie tam, i dowiedziałem się że motorower ma uszkodzony aparat zmiany biegów,
Cytat:Witam, jestem zainteresowany pana ogłoszeniem i chciałbym zadać kolka pytań
Czy ogłoszenie w ogóle aktualne?
Jaki przebieg jest na liczniku i czy jest to realny przebieg?
Czy silnik był już naprawiany, rozpoławiany itp?
Czy były z nim jakieś problemy?
Czy ta cena jest ostateczna?
Cytat:Witam. Tak jest aktualne, 19 tys około cały czas się lecą kilometry. No realny na pewno przebieg. Silnik został rozpołowiony wymienione w nim zostały łożyska na wale i po prostu złożony został motorek chodzi na prawdę cicho i wgl. Mały defekt który wyskoczył podczas roboty przy silniku jest problem ponieważ czasami podczas zmiany biegów jest luz ale przy dojściu do perfekcji można tak jezdzić i nic się nie dzieje. Noo tak to nie był żadny motor jak dotychczas smarowany olej do mieszanki z górnej półki jak dla mnie motor rewelacja. No cena jest do lekkiej negocjacji 
A jak się okaże że trzeba tryby skrzyni biegów kupić albo coś innego? Wszystkie części do niego kosztują majątek i są nie dostępne na Polskim rynku, gdyby to jeszcze było gdzieś niedaleko to można było by zobaczyć bo może to nic poważnego, ale jak byśmy mieli 200 km jechać i wrócić z niczym no to by było bez sensu.
Niestety hercules odpada, a przynajmniej ten.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2013 12:21:39 przez Kanilox.)
|
|
31-12-2013 12:21:03 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|