Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności
|
Autor |
Wiadomość |
KoRn
Uczeń
Liczba postów: 244
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności
Miałem dawno, dawno temu aktualizować ale nie było czasu, bez zbędnego pisania w skrócie przedstawie co się działo przez ostatni czas.
Zaczniemy od kadeta, brakuje przedniego kapcia, pare detali i będzie można go palić, myśle, że koła nie gryzą sie aż tak bardzo i wygląda to względnie, silnik trzeba potraktować papierem, pastą i będzie robić robote
Teraz przejdziemy do polo, nie zastanawiając sie nad lakierem wybrałem niebieski, wszystko w odcieniu czerwieni, trzeba zbierać kase na lepsze lakiery i kolorowo malować, oto dotychczasowe efekty.
Pilnie kupie plastikowe "obręcze" które są w przednim widelcu tam gdzie wchodzą teleskopy.
W końcu zabrałem sie za Simsona, pewnego dnia wracałem z miasta w dość spory deszcze, dojechałem do domu, simsona do garażu i tak stał, tydzień temu zabrałem sie za przegląd, drobne malowanie, porządną polerke i eksploatacje - przednie lagi sie polerują, jutro ide po simery i olej.
Na ostatnim obrazku widać, jak bak jest wgniecony.
W międzyczasie byłem jeszcze w bełchatowie, za 100zł kupiłem cały samochód części, między innymi koła, zbiornik wsk, zbiorniki, koła do komara, rame wsk 175, graty do czwórki, w połowie kompletnego komara bez silnika - ledwo bagażnik sie zamknął, ja miałem między nogami zbiorniki z wsk i komara a ojciec obok pedałów ośki nie ośki, jakieś pierdoły, przyjechaliśmy wieczorem i z godzine wypakowywaliśmy, jak znajde czas to sie przejde do szopy i zrobie zdjęcia - jeden z najbardziej udanych zakupów
EDIT:
Znalazłem zdjęcia z aukcji - to tylko połowa tego co kupiłem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-12-2013 19:41:47 przez KoRn.)
|
|
15-12-2013 19:27:08 |
|
|
mikolaj.lukasik
Mechanik
Liczba postów: 1,181
Imię: mikolaj
Pojazd: Romet Komar
|
fajna kolekcja kto wie może kiedyś bede miał podobną mógłbyś mi powiedzieć jakiej frmy lakierem malujesz i gdzie kupujesz bo dogadałem sie z właścicielem złomu i wszystko co jeste z starych motrków to mam mi sprzedać po tyle ile kupiłem i jeste tam ponoć kilka komarków i mam to odniego za jakioś czas odebrać jak zrobie miesce w garażu i widomo trzeba bedzie malować i mi powiedz właśnie gdzie kupujesz to i jak to wychodzi za 1l
Siedem cudów Gierka
1. nie było bezrobocia
2. mimo że nie było bezrobocia, nikt nic nie robił.
3. mimo że nikt nic nie robił, plan wykonywano w 150 procentach.
4. mimo że plan wykonywano w 150 procentach, nigdzie niczego nie było.
5. mimo że nigdzie niczego nie było, każdy wszystko miał.
6. mimo że każdy wszystko miał, wszyscy wszystko kradli.
7. mimo że wszyscy wszystko kradli, to co kradli, zawsze było.
Siedem cudów Tuska
1. jest bezrobocie.
2. mimo że jest bezrobocie, wszyscy pracują.
3. mimo że wszyscy pracują, plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach.
4. mimo że plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach, wszędzie wszystko jest.
5. mimo że wszędzie wszystko jest, nie wszyscy wszystko mają.
6. mimo że nie wszyscy wszystko mają, kradną głównie ci, co mają wszystko.
7. mimo że kradną głównie ci co mają wszystko, nie udaje się nikogo złapać i niczego odzyskać.
|
|
15-12-2013 19:59:02 |
|
|
KoRn
Uczeń
Liczba postów: 244
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
|
|
21-12-2013 16:09:14 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
Masz silnik do Malczana ?
Niezły trup, szacunek, że odbudowujesz go. Jaki kolor mu nadasz?
|
|
23-12-2013 00:25:20 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|