Doradzenie w wyborze motoroweru
|
Autor |
Wiadomość |
chart21050
4t-Master

Liczba postów: 1,002
Imię: Konrad
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Doradzenie w wyborze motoroweru
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-barton...5e7680fefb Ten jest niczego sobie
Szukaj GB albo Zetki (ciężko będzie w takiej kwocie ) Najfajniej wyglądają z tych motorowerów typu naked
(11-12-2013 20:24:32)krzysiu1505 napisał(a): Te chińce są jakoś dziwnie tanie. A poza tym, jak chcesz kupować motorower z zamiarem przesiadki później na coś większego, to lepiej kupić charta lub simsona, bo one zyskują na wartości, chińce zaś tracą, i to mocno
Jeżeli nowy kosztuje koło 3 tyś to wiadomo, że po zakupie cena spada. Ponieważ teraz jest ogrom tych 50cm3 wszędzie to ceny są bardzo atrakcyjne.
Czy ja wiem, china traci na wartośći ale do jakiś 1500-2000tyś złoty (tyle kosztują takie ładniejsze egzemplarze ) Takie przy których jest coś zrobione typu Silnik 125 kosztują trochę więcej
kanilox najlepiej idź do jakiegoś kumpla co ma chinola i się przejedź, tak samo z Simsonem. Będziesz wiedział czego chcesz  W sumie na początku też kupiłem Charta bo ludzie mi odradzali chinola, było tylko ( bierz simsona, bierz charta, chinol to g*wno ) Już tak jest  Każdy jeździ czym woli  Wiesz co  Zadaj takie samo pytanie na forum o chińskich motorowerach, zobaczymy co ci napiszą  Moim zdaniem motorowerki typu Chart, Simson są dobre, ale na taką rekreacyjną jazdę, jak chcesz tłuc dzień w dzień do szkoły tak jak ja to bierz Chinola
|
|
11-12-2013 21:41:21 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
Po pierwsze, jak Chińczyk to TYLKO!!! GB Street, Łoś/King, Ogar 900. Żadne Batony, Bartony i inne tego typu dziady! Bo to jest podróbka chińczyka. Czyli totalne g**no które sypie się od ręki... Przez co chyba najbardziej chińczyki mają zniszczoną reputację. Bo każdy kupuje Bartona, bo o 400-500zł tańszy niż GB, tylko że GB przejedzie śmiało 10 tyś, a Barton czy Baton rozwali się po 2 tyś. I widać to, gdy nie raz widzę takiego Bartona, jak to wygląda. A tak samo jak widzę GB. GB zawsze jest z wstanie przynajmniej ok. (wszystko na miejscu) a bartony przeważnie bez połowy części... I wgl...
I mówisz że Chińczyk traci na wartości?? Bo nowy 3tyś a używka 1,5tyś....
To popatrz sobie na samochody! Nowy jakiś tam np. Opel kosztuje 80 tyś, a używany który ma 60tyś przebiegu i 2 lata, kosztuje już 50 tyś... (to tylko tak na oko pisze)
I co do Chińczyków, to tak jak kolega pisał, trzeba wyczekiwać na dobrą okazję!  Bo czasem ktoś kupi, pojeździ rok, przejedzie w nim 2 tyś km. I odstawi na 1-2 lata do garażu, po czym jak kupi samochód, to szybko chce się pozbyć swojego chińczyka żeby mieć na części lub na samochód. I sprzedają za kwotę np. 1100zł. Czyli tak jak np. kupił kolega.
|
|
11-12-2013 22:58:22 |
|
|
motoryniarz123
Chartkolot !

Liczba postów: 538
Imię: Adam
|
.
Romet Chart -"Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
|
|
12-12-2013 00:07:07 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
Hym, z tych chińczyków co znam, to nie widziałem chyba aby któryś miał urwaną linkę prędkościomierza... Prędzej jak siadają, to obrotomierze, lub po prostu prędkościomierz oszukuje... Np. znajomemu Ogar 900 pokazywał że zamyka licznik, i jeszcze się sporo bujał! A kiedy ścigał się ze mną, to owszem, wyprzedził mnie... Ale licznik zamkną w momencie kiedy ja miałem może 30-40km/h  A jak wiadomo, aby zamknąć tam licznik trzeba mieć 80km/h...  Ale mimo to, przebieg powinien być nabijany normalnie!
|
|
12-12-2013 16:51:38 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec

Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
|
Nie no, na pewno nie chińczyk, nie podobają mi się i tyle.
Ten "hart" co wcześniej tu posłałem staniał do 400 zł
http://tablica.pl/oferta/motorower-ogar-...1c3e76998d
Może jak by oddał za 250 zł
To wtedy
Remont silnika 250 zł
Piaskowanie+malowanie 150 zł
Linki, naklejki, instalacja 100 zł
Ośki, opony 100 zł
Siedzenie i licznik 100 zł
Aku i inne 100 zł
To razem jest jakieś 800 zł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2013 03:56:18 przez Kanilox.)
|
|
13-12-2013 03:52:41 |
|
|
MIREK.M2
Technik

Liczba postów: 896
Imię: Mirek
Pojazd: Romet Pony
|
|
15-12-2013 10:53:27 |
|
1 osoba postawiła piwo MIREK.M2 za ten post:1 osoba postawiła piwo MIREK.M2 za ten post.
Kanilox (12-15-2013)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|