romet Chart 210 elektronik by STQC
|
Autor |
Wiadomość |
Lagoon
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 575
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart by STQC
Ehh, trochę odwaliłeś z tą naklejką, ale może aż tak sie nie bedzie rzucać w oczy.
Cylinder już zrobiony, szlif został. A teraz słów kilka na temat tłoka:
Jak pewnie wiecie, Maciek chciał do swojego silnika tłok od Dio/Bali 40 mm. Tłok jest marki WSTANDARD, pewnie to samo co Piston Kit. Lipa jest z pierścieniami, mianowicie nie wchodzą w rowki. Trzeba je szlifować, bo są za wysokie. Być może złe wrzucili te pierścienie albo tłok jakiś niedotoczony, nie wiem, fajnie by było jakby ktoś podzielił się doświadczeniami będąc w posiadaniu takiego zestawu. Złe pierścienie to raczej odpadają, bo to jest niedokładność rzędu kilku setnych mm, a pierścienie zwykle są np. 2 mm, 1,6 mm, 1,2 mm itp.
Już nie chcę żadnych pilarek
Witam!
Zrobię dobrze cylindrom. Zainteresowany?Pisz PW!
https://www.facebook.com/porting.studio/
|
|
07-12-2013 23:41:52 |
|
|
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart by STQC
(07-12-2013 23:41:52)Lagoon napisał(a): Ehh, trochę odwaliłeś z tą naklejką, ale może aż tak sie nie bedzie rzucać w oczy.
Cylinder już zrobiony, szlif został. A teraz słów kilka na temat tłoka:
Jak pewnie wiecie, Maciek chciał do swojego silnika tłok od Dio/Bali 40 mm. Tłok jest marki WSTANDARD, pewnie to samo co Piston Kit. Lipa jest z pierścieniami, mianowicie nie wchodzą w rowki. Trzeba je szlifować, bo są za wysokie. Być może złe wrzucili te pierścienie albo tłok jakiś niedotoczony, nie wiem, fajnie by było jakby ktoś podzielił się doświadczeniami będąc w posiadaniu takiego zestawu. Złe pierścienie to raczej odpadają, bo to jest niedokładność rzędu kilku setnych mm, a pierścienie zwykle są np. 2 mm, 1,6 mm, 1,2 mm itp.
NA ten sezon będzie ten jak dobrze się sprawdzi to zostanie, a jak nie to na następny dam jakiś lepszy typu METEOR
xyz
|
|
07-12-2013 23:45:51 |
|
|
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Chart
|