Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wyjazd na Słowację.
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
Wyjazd na Słowację.
W skrócie, kto pisze się na wyjazd na Słowację?? Dokładniej to trasa od Krosna do Barwinka i następnie Svidnik lub tamte okolice??
Do granicy od Krosna jest ok. 33 kilometry, do Svidnika jest ok. 53 kilometry. W tym myślał bym tam zwiedzić trochę okolicy, kupić pamiątkę i zwiedzić/obejrzeć czołgi z Drugiej wojny światowej które gdzieś tam zaraz zagranicą stoją, do których można wejść itd. (muszę po pytać brata i znajomych gdzie to dokładnie jest)
Wyjazd planował bym najlepiej w grupie 4-6 pojazdów. Raczej 1 dniowy (wyjazd 6-ta rano, powrót 9 wieczorem).
Prędkość przelotowa minimalna najlepiej w granicy 43-56km/h. (tak aby w 2 godzinki około tam dolecieć)
Trasa:
https://maps.google.pl/maps?saddr=Krosno...s&t=m&z=10
Lub jeżeli ktoś zna tamte okolice, lub nie boi się po prowadzić kolumny bocznymi drogami. To można zrobić dodatkowo wycieczkę krajobrazową. Tak aby nie męczyć się głównymi drogami...
Bo te korki, puszki spowalniające drogę i w ogóle... Wiecie jak to jest!
|
|
06-12-2013 09:21:41 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
|
RE: Wyjazd na Słowację.
W moim przypadku po za granicami wystarczy Dowód. Przynajmniej w większości krajów gdzie obowiązuje przepis, że po ukończeniu wieku 18-stu lat, można prowadzić motorower.
Po za tym, wydaje mi się że prawo nie działa wstecz! Czyli jeżeli posiadasz już kartę motorowerową, a nie prawo jazdy AM. To o ile wiem, nie musisz posiadać AM żeby nadal jeździć, mimo iż jest to teraz przepisem... Tak więc dawniej, mając kartę motorowerową chyba można było pojechać do innego kraju i nie musiałeś wyrabiać miejscowego prawa jazdy na Motorower?!?!?!
Kolejna sprawa, myślę że mimo iż karta motorowerowa niby jak mówisz działa tylko w Polsce, to myślę Słowacy przymknęli by na to oko... A przez granicę, zawsze w razie czego można przepchać.
|
|
06-12-2013 19:42:07 |
|
|
sk52
Technik
Liczba postów: 826
Imię: Sebastian
|
RE: Wyjazd na Słowację.
(06-12-2013 19:42:07)Boszu napisał(a): W moim przypadku po za granicami wystarczy Dowód. Przynajmniej w większości krajów gdzie obowiązuje przepis, że po ukończeniu wieku 18-stu lat, można prowadzić motorower.
Po za tym, wydaje mi się że prawo nie działa wstecz! Czyli jeżeli posiadasz już kartę motorowerową, a nie prawo jazdy AM. To o ile wiem, nie musisz posiadać AM żeby nadal jeździć, mimo iż jest to teraz przepisem... Tak więc dawniej, mając kartę motorowerową chyba można było pojechać do innego kraju i nie musiałeś wyrabiać miejscowego prawa jazdy na Motorower?!?!?!
Kolejna sprawa, myślę że mimo iż karta motorowerowa niby jak mówisz działa tylko w Polsce, to myślę Słowacy przymknęli by na to oko... A przez granicę, zawsze w razie czego można przepchać.
Jezeli masz karte motorowerowa mozesz isc do WK placisz 100zl i wyrabiaja Ci prawko kat AM. Za granica musisz miec to prawko. W PL jazda bez karty nie jest tak karana jak za granica.
|
|
06-12-2013 19:57:09 |
|
|
wojtekr35
TeRrOrYsTa
Liczba postów: 939
Imię: Wojtek
|
|