Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są!
|
Autor |
Wiadomość |
FUTURISTA
z bajkowego świata-persona non grata
Liczba postów: 26
Imię: M
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są!
Heh, na co dzień używam Opery, ale właśnie zaktualizowałem sobie FF (miałem jakąś starszą wersję) i widzę, że u mnie użycie przycisków bbcode przynosi taki sam efekt jak u Ciebie.
Wynikałoby z tego, że ustawienia domyślne, ani przeinstalowanie przeglądarki nic Ci nie da, gdyż najprawdopodobniej skrypt forum jest w wersji starszej niż 1.6.9.
Pozostaje więc albo zmienić przeglądarkę , albo czekać na aktualizację skryptu forum.
Dziwi mnie tylko, że nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi, wszak FF to bardzo popularna przeglądarka, czyżby nikt nie używał przycisków bbcode?
|
|
04-12-2013 13:58:14 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(04-12-2013 11:01:57)Tomasso94 napisał(a): Ooo stary, odkrycie roku!
Możliwość edycji postów już od daaaawna możliwa jest tylko przez 15 minut od napisania postu - wszystko przez gimbusiarnię, już nie chce mi się opisywać tego na nowo. Edytory tekstu u mnie działają bez problemów. Co do przeciążenia forum to jessteśmy już bliżej niż dalej w stronę rozwiązania problemu, czyli zmiany serwerowni na coś porządniejszego
W Firefoxie przyciski bbcode nie działają...
(04-12-2013 12:37:39)Boszu napisał(a): Pogrubienie
No i widzę na Google chrome wszystko działa... Pytanie czego brakuje mi w takim razie w FireFoxie?!
Bo ja innej przeglądarki używać nie chcę, a przydało by się aby to działało. I JavaScript mam uruchomione.
Jakby co mam to samo.
(04-12-2013 13:58:14)FUTURISTA napisał(a): Heh, na co dzień używam Opery, ale właśnie zaktualizowałem sobie FF (miałem jakąś starszą wersję) i widzę, że u mnie użycie przycisków bbcode przynosi taki sam efekt jak u Ciebie.
Wynikałoby z tego, że ustawienia domyślne, ani przeinstalowanie przeglądarki nic Ci nie da, gdyż najprawdopodobniej skrypt forum jest w wersji starszej niż 1.6.9.
Pozostaje więc albo zmienić przeglądarkę , albo czekać na aktualizację skryptu forum.
Dziwi mnie tylko, że nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi, wszak FF to bardzo popularna przeglądarka, czyżby nikt nie używał przycisków bbcode?
Ja używam, ale piszę je ręcznie, bo już dawno zauważyłem, że ten edytor tekstu nie działa prawidłowo.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
04-12-2013 16:56:52 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
Błażej (12-05-2013)
|
FUTURISTA
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2013 17:49:26 przez FUTURISTA.)
|
|
04-12-2013 17:46:47 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
No to jak sądzę, niedługo zmiana forum będzie, tak że powinienem to wytrzymać.
A ludzie może i "chcieli" używać, ale jak nie działało to każdy to olał i już. A ja jestem osoba która czepi się takiego detalu, i będzie szukać informacji.
Co do Opery to ja też dawniej tylko na Operze siedziałem, do czasu kiedy z FF nie zrobili Opery, i opera nie zaczęła wprowadzać Bety i swoich durnych aktualizacji. Które niszczyły mi kilku krotnie przeglądarkę i trzeba było wszystko na nowo instalować, ustawiać i robić...
Z początku na FF miałem ciężko załapać co i jak, i zawsze twierdziłem że FF to dno! Ale teraz jak już opanowałem trochę FF, to wiem że FF jest lepszy niż Opera. Chodź by pod względem bardziej skutecznego usuwania reklam, szybsza praca i wygodniejszy interfejs...
|
|
05-12-2013 02:31:16 |
|
|
FUTURISTA
|
(05-12-2013 02:31:16)Boszu napisał(a): niedługo zmiana forum będzie
Z tego co wiem (a wiem tyle co wszyscy) to ma być zmiana serwera, a nie skryptu forum, no chyba że przy okazji forum również zostanie "połatane" .
Co do wyboru przeglądarki, to każdy używa tego, co najbardziej mu pasuje i zazwyczaj jest tak, że równocześnie to właśnie zachwala . Czasem też negatywne opinie o danej aplikacji są skutkiem błędów popełnionych przez samego użytkownika .
|
|
05-12-2013 12:02:04 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
|
|
06-12-2013 02:29:38 |
|
|
Tomasso94
|
|
06-12-2013 09:05:51 |
|
|
FUTURISTA
|
Może nie jest to błąd, raczej mała "niedoróbka" .
Otóż przeglądając czyjś profil, brak jest grafiki w dwóch przyciskach, a co gorsza, brak jest jakiegokolwiek opisu do czego te przyciski służą. Chodzi chyba o przyciski (jak się domyślam) dodania kogoś do znajomych lub ignorowanych. Poza tym przeglądając czyjś profil, na samym dole strony jest jakiś niepotrzebny znacznik /tr.
Pozdrawiam
|
|
06-12-2013 13:16:54 |
|
|
Tomasso94
|