kim chcielibyście zostać
|
Autor |
Wiadomość |
dlugiLBN
Lakiernik
Liczba postów: 698
Imię: Daniel
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
29-10-2013 00:02:13 |
|
1 osoba postawiła piwo dlugiLBN za ten post:1 osoba postawiła piwo dlugiLBN za ten post.
Maniak zabytków (10-29-2013)
|
wojtekr35
TeRrOrYsTa
Liczba postów: 939
Imię: Wojtek
Pojazd: Inny
|
|
29-10-2013 00:03:46 |
|
|
Barto5050
Współczesny Romeciarz :F
Liczba postów: 1,146
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: kim chcielibyście zostać
(28-10-2013 22:46:19)kondzio310 napisał(a): (28-10-2013 22:39:29)chart21050 napisał(a): Chciałem być kierowcą zawodowym, lecz to nie jest praca dla mnie, nie chce zostawiać rodziny na tyle czasu, mój tata jest kierowcą wiem co mówię
To akurat róźnie, zależy jak kto ma prace ułożoną, i co woli, Tata mój jeździ po kraju no i na weekendy zawsze, czasami w piątek już wróci, no i jeszcze w tygodni cześto w domu, W rodzinie wuja ma też transport, Dania szwecja, norwegia, litwa, łotwa, estonia, i Rzadkością jest nie zjechanie na baze na weekend.
No a Wracając do tematu no to Ja chciał bym zostać kierowcą cieżarówki ,
Szczerze tak to nie wiedziałem że tyle osób by chciało jeździć zawodowo :, no to mam nadzieje że w przyszłości spotkamy się na szlaku
hahaha Za kilka lat będziemy prezentować swoje ciężarówki na forum Jak jeszcze będzie istniało to forum xd
One mają Duszę, a nie plastiki
|
|
29-10-2013 00:11:50 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
A ja będę.....................................................................Blacharzem. xd
|
|
29-10-2013 00:18:03 |
|
|
wojtekr35
TeRrOrYsTa
Liczba postów: 939
Imię: Wojtek
|
|
29-10-2013 00:18:31 |
|
|
Wojtek3362
Mechanik
Liczba postów: 1,901
Imię: Wojciech
Pojazd: Romet Chart
|
(28-10-2013 23:01:58)arasszymaras napisał(a): Chciałbym być mechanikiem, albo pracować u jakiegoś gospodarza i jeździć ciągnikiem, ewentualnie kombajnem (lato - żniwa, zima - odśnieżanie, a jesień i wiosna to siewy itp.).
Ale czy wy kiedyś "pracowaliście" w rolnictwie? Ja powiem tak, co wakacje pomagam mojemu tacie w tym bagnie, jeżdżę ciągnikiem, kombajnem i nie jest to wcale fajne jak od 10.00 do czasami 22.00 stoisz w pełnym słońcu przy temperaturze 30*C i modlisz się o jakąś chmurkę podczas żniw (te 3-6tys. się wyciąga podczas jednych żniw, ale to jest tylko niecały miesiąc). No chyba że mówimy o takich maszynach z klimatyzacją, radyjkiem i komputerami z GPS. Ale nie oszukujmy się, mówimy tutaj o kilku a nawet kilkunastu milionach złotych! Myślisz że łatwo dostać taką dotację?
(29-10-2013 00:11:50)Barto5050 napisał(a): (28-10-2013 22:46:19)kondzio310 napisał(a): (28-10-2013 22:39:29)chart21050 napisał(a): Chciałem być kierowcą zawodowym, lecz to nie jest praca dla mnie, nie chce zostawiać rodziny na tyle czasu, mój tata jest kierowcą wiem co mówię
To akurat róźnie, zależy jak kto ma prace ułożoną, i co woli, Tata mój jeździ po kraju no i na weekendy zawsze, czasami w piątek już wróci, no i jeszcze w tygodni cześto w domu, W rodzinie wuja ma też transport, Dania szwecja, norwegia, litwa, łotwa, estonia, i Rzadkością jest nie zjechanie na baze na weekend.
Szczerze tak to nie wiedziałem że tyle osób by chciało jeździć zawodowo :, no to mam nadzieje że w przyszłości spotkamy się na szlaku
hahaha Za kilka lat będziemy prezentować swoje ciężarówki na forum Jak jeszcze będzie istniało to forum xd
Ta Ja od roku zbieram pieniądze na odpowiednie kategorie. A razem z prawem jazdy na samochód osobisty to kwota rzędu 14-16tys. złotych Teraz mam w szkole szkolenia na frezarki, jak będzie papierek to po skończeniu szkoły może się pojedzie do szwabów i coś się zarobi
Moje pojazdy - Wojtek3362
Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2013 00:29:55 przez Wojtek3362.)
|
|
29-10-2013 00:25:56 |
|
|
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
|
(29-10-2013 00:25:56)Wojtek3362 napisał(a): (28-10-2013 23:01:58)arasszymaras napisał(a): Chciałbym być mechanikiem, albo pracować u jakiegoś gospodarza i jeździć ciągnikiem, ewentualnie kombajnem (lato - żniwa, zima - odśnieżanie, a jesień i wiosna to siewy itp.).
Ale czy wy kiedyś "pracowaliście" w rolnictwie? Ja powiem tak, co wakacje pomagam mojemu tacie w tym bagnie, jeżdżę ciągnikiem, kombajnem i nie jest to wcale fajne jak od 10.00 do czasami 22.00 stoisz w pełnym słońcu przy temperaturze 30*C i modlisz się o jakąś chmurkę podczas żniw (te 3-6tys. się wyciąga podczas jednych żniw, ale to jest tylko niecały miesiąc). No chyba że mówimy o takich maszynach z klimatyzacją, radyjkiem i komputerami z GPS. Ale nie oszukujmy się, mówimy tutaj o kilku a nawet kilkunastu milionach złotych! Myślisz że łatwo dostać taką dotację?
(29-10-2013 00:11:50)Barto5050 napisał(a): (28-10-2013 22:46:19)kondzio310 napisał(a): (28-10-2013 22:39:29)chart21050 napisał(a): Chciałem być kierowcą zawodowym, lecz to nie jest praca dla mnie, nie chce zostawiać rodziny na tyle czasu, mój tata jest kierowcą wiem co mówię
Ta Ja od roku zbieram pieniądze na odpowiednie kategorie. A razem z prawem jazdy na samochód osobisty to kwota rzędu 14-16tys. złotych Teraz mam w szkole szkolenia na frezarki, jak będzie papierek to po skończeniu szkoły może się pojedzie do szwabów i coś się zarobi
No papierki tanie nie są, no ale jest sposób tylko trzeba czekać, bo w całym kraju są szkolenia, tylko trzeba być bezrobotnym chyba rok lub 2, no i masz c + kwalifikacje, psychotesty Brat robił więć sam zrobił tylko E, no i teraz jeździ,
Ha, Prezentować na forum będziemy, tylko jeszcze troche lat lat, zanim te cieżarówki będą, A może kiedyś sie na jakiś zlot wybierzemy ? Opole, w bydgoszczy nawet cośbyło ale to lipa chyba, a Z krakowem nie wiem jak teraz będzie.
|
|
29-10-2013 19:30:41 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|