Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 200] Coś trzeszczy, stuka, puka,
|
Autor |
Wiadomość |
afik98
traktorzysta początkujący elktromechanik
Liczba postów: 219
Imię: Adrian
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Coś trzeszczy, stuka, puka,
Jade sobie ogarem tzn. stoje, zrobiłem 2 bączki nagle je* stoi. Łańcuch spadł. Wcisną sie lekko przez zębatke (tak w iskrownik). Nałożyłem łańcuch pcham żeby wskoczył na zębatke, a tu nagle stop! Koło stoi,
wszystko niby dobrze (z zewnątrz). Odpalam, wrzucam bieg, puszczam sprzęgło, a on zdech. Coś sie skiepściło (myśle). Motorem do przodu do tyłu, koło stoi...
Z zewnątrz wszystko dobrze, łańcuch nie naprężony (mocno tylko normalnie tak) (myśle ki grzyb!). Odpalam próbuje jechać,a tu trzask, łomot z okolicy zębatki zdawczej, jade trzask okropny. Strzela nie strzela, motor słąbnie, coś go przychamowywuje, staje... oglądam wszystko (cały motor), dobra, jade. Wrzuciłem bieg a tu daje trzask, łomot stuki puki, huk na pół wsi. Zeskoczyłem z motora. Podczas jazdy (okropnej) (na jedynce). Motor jedzie sam ja jedynce, podtrzymuje go tylko gazem i pcham też żeby nie trzaskało. Gdy czuje że silnik sam ciągnie motor to idzie trzask, łomot itp. itd. gdzy wspomoge silnik, że pcham go a silnik se pyrka na jedynce ale nie ciągnie go silnik, tylko ja pcham (że siły sie wyrównują) to nic nie trzeszczy. Trzask jest porównywalny do tego jak łańcuch nie trafia na zębatke, tylko dużo gorszy. I tak to mocno "daje" że podnóżki mi drżą i idą te wibracje po całej ramie.
Jak zrozumieliście to pomóżcie  .
|
|
07-10-2013 22:39:06 |
|
|
Wojtek3362
Mechanik

Liczba postów: 1,901
Imię: Wojciech
Pojazd: Romet Chart
|