Romet Chart by damix98
|
Autor |
Wiadomość |
skalpel155
SzpachelMen
Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart by damix98
To z tego co czytam kolega ma problem taki jak ja ostatnio. z objawów wychodzi że to samo. Tylko mi to sie zdarzyło jakies 60km od domu (felernego dnia przejechal 110km a pozniej to linka przez 30km, nocleg, telefon do ojca i na przyczepce do domu). Więc kolejno: W drodze powrotnej z kupna (78km) jakies 8 km od domu zacza tracic moc, az wkoncu zgasl. Próba odpalenia i po chwili gasnie jak sie gazu doda (hol i do domu) na zwirowce probowalem odpalic na biegu (jakis 1.5 km) i nic.. na drugi dzien odpalil za pierwszym.. jezdzilem non stop.
(ok500km po zdarzeniu) :
w koncu felerny dzien wyjazdu w ta dluga trase, moto sie grzalo dziwnie-cylek cieply, skrzynia zimna. (sprawdzane w czasie przerwy w jezdzie) pod koniec podrozy znowu powtórka-to samo co podczas kupna.. odpala i gasnie az wkoncu kopka sie zablokowala. podejrzenie padlo na cylek ale wyszlo ze wszystko w porządku. Winny byl wał, uległ rozcentrowaniu (zaniedbanie bylego wlasciciela? )
Więc do sedna SPRAWDŹ WAŁ (łożyska na wale i w korbowodzie, czy sie nie zacina) weź go jakoś pod światło (wtedy najlatwiej chyba) i sprawdz czy nie jest krzywy.
Sprawdzić nie zaszkodzi, a zawsze to masz wiecej pewnosci i czujesz sie pewniej nie muszac organizowac transportu
PS:sory za lekture ale jakaś wena mnie poniosła
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2013 22:18:18 przez skalpel155.)
|
|
17-09-2013 22:16:59 |
|
1 osoba postawiła piwo skalpel155 za ten post:1 osoba postawiła piwo skalpel155 za ten post.
damix98 (09-17-2013)
|
damix98
Praktykant
Liczba postów: 375
Imię: Damian
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart by damix98
Siemka. Rometa dziś sprzedałem.
Charcik poszedł za 750zł, dla czterdziesto letniego pana. Myślę że będzie o niego dbał.
SPRZEDANY
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2013 20:37:17 przez damix98.)
|
|
26-09-2013 20:35:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|